Ντελίριο λαϊκισμού απο τη Λεπέν που τα υποσχέθηκε όλα!

Ωστόσο η 48χρονη αρχηγός του Εθνικού Μετώπου έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να εκμεταλλευτεί τη μοναδική ευκαιρία να γίνει η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας. Βλέποντας τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα να συσπειρώνονται γύρω από τον αντίπαλό της και τις σφυγμομετρήσεις να δείχνουν ότι κάτω από 3 στους 10 Γάλλους συμφωνούν με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου μέσα σε 15 μέρες έδωσε υποσχέσεις σε όλο το φάσμα του εκλογικού σώματος προσαρμόζοντας τη ρητορική της και υποπίπτοντας σε αντιφάσεις.
Πρώτα αποσύρθηκε συμβολικά από την προεδρία του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας της, στη συνέχεια έριξε τους τόνους της ρητορικής της για την έξοδο από το ευρώ, ενώ προσπάθησε να κλέψει όσο το δυνατόν περισσότερες ψηφοφόρους από τον κεντροδεξιό Φρανσουά Φιγιόν και τον αριστερό Ζαν-Λικ Μελανσόν, που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Ιδιαίτερη αίσθηση στη Γαλλία και στην Ευρώπη έχει προκαλέσει η στροφή της Λεπέν στο ζήτημα της εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, αν και η ίδια διαψεύδει κάθε αντίφαση που της προσάπτουν. Η έξοδος από το ενιαίο νόμισμα, που βρισκόταν επί μήνες στην καρδιά του οικονομικού της προγράμματος, πλέον δεν περιέχεται ούτε στις προεκλογικές δεσμεύσεις της για τον δεύτερο γύρο ούτε στη συμφωνία της με τον κεντροδεξιό υποψήφιο Νικολά Ντιπόν- Ενιάν που έγινε γνωστή πριν από μερικές ημέρες. Αυτό για το οποίο μιλάει πλέον η αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού FN είναι η διατήρηση του ευρώ ως «κοινού νομίσματος» το οποίο θα συνυπάρχει με ένα «εθνικό νόμισμα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.