Η μουσική αυλαία του καλοκαιριού θα ανοίξει στις 17 του μήνα με τη συναυλία των Depeche Mode στο Terra Vibe Park.

Σε λίγες ημέρες οι σκηνές θα αρχίσουν να στήνονται, τα μηχανήματα θα καταφθάσουν και θα δοθεί το σύνθημα για την έναρξη του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα δίμηνο πρόγραμμα με πολλές και διαφορετικές μουσικές προτάσεις.
Η μουσική αυλαία θα ανοίξει δυναμικά στις 17 του μήνα με τη μεγάλη συναυλία που θα δώσουν οι Depeche Mode στο Terra Vibe Park της Μαλακάσας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποιούν με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο «Spirit».
Εχοντας δικαίως συμπεριληφθεί ανάμεσα στα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής ιστορίας, οι Depeche Mode επιστρέφουν στη χώρα μας για να επιβεβαιώσουν την καλή τους φήμη. Μια ματιά μόνο να ρίξει κανείς στα νούμερα αντιλαμβάνεται το τεράστιο μέγεθος αυτού του σούπερ γκρουπ.
Από το 1980 μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατ. άλμπουμ παγκοσμίως! 48 τραγούδια τους και 10 άλμπουμ τους έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις των βρετανικών τσαρτ, ενώ έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες με τους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και τα συγκροτήματα που άλλαξαν τον κόσμο.
Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα ξεκινήσει το φετινό Release Athens Festival, που φιλοδοξεί να φέρει νέα πνοή στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Το φεστιβάλ, που θα φιλοξενηθεί στην Πλατεία Νερού, θα ολοκληρωθεί σε δύο ημέρες, οι οποίες όμως δεν θα είναι διαδοχικές.
Στις 24 Ιουνίου θα παίξει, για πρώτη φορά στη χώρα μας, η αμερικανική μπάντα The Killers.
Στις 24 Ιουνίου θα παίξει, για πρώτη φορά στη χώρα μας, η αμερικανική μπάντα The Killers.
Η πρώτη θα είναι στις 2 Ιουνίου και η δεύτερη στις 16 του ίδιου μήνα. Πρωταγωνιστές της πρώτης μέρας θα είναι οι Νορβηγοί Royksopp, που θεωρούνται ένα από τα πλέον δημιουργικά σύνολα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής. Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει επίσης συναυλίες των Γερμανών Moderat αλλά και των Larry Gas, The Rattler Proxy και Etten.
Στις 16 Ιουνίου στη σκηνή του Release Athens θα ανέβουν δύο συγκροτήματα ιδιαίτερα δημοφιλή στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για τους Αμερικανούς Thievery Corporation με τους ιδιαίτερους πολυσυλλεκτικούς ήχους τους και τους Βρετανούς Archive που έχουν ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη μουσική διαδρομή που μετρά δύο δεκαετίες.
Για ένα ακόμη καλοκαίρι το γνωστό σε όλους πλέον Rockwave Festival θα δώσει το δυναμικό «παρών» στα εγχώρια συναυλιακά δρώμενα φιλοδοξώντας να προσφέρει στο πιστό κοινό του δυνατές μουσικές εμπειρίες. Η διοργάνωση θα είναι τριήμερη και θα διεξαχθεί την τελευταία μέρα του Ιουνίου και τις δύο πρώτες του Ιουλίου στη μόνιμη στέγη της, στη Μαλακάσα. Αφιερωμένη στον σκληρό ήχο θα είναι η εναρκτήρια ημέρα του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της οποίας θα παίξουν οι Rotting Christ, 1000mods, Nightstalker, Inner Wish και Bazooka.
Τη δεύτερη μέρα την ατμόσφαιρα θα αναλάβουν να δυναμιτίσουν οι ασυγκράτητοι Placebo, οι διάσημοι Βρετανοί ρόκερς που γιορτάζουν φέτος τα 20 χρόνια τους.
Την ίδια μέρα θα εμφανιστούν ο ιδιαίτερος Siver Hoyem που πρωτογνωρίσαμε από τους Madrugada, οι Last International Playboys, οι Τεξανοί Cigarettes After Sex και οι The Fat White Family.
Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα ενώσει τις μουσικές του δυνάμεις με τον Πετρολούκα Χαλκιά στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.
Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα ενώσει τις μουσικές του δυνάμεις με τον Πετρολούκα Χαλκιά στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.
Πρωταγωνιστές της τρίτης και τελευταίας βραδιάς θα είναι οι ατμοσφαιρικοί Evanescence, οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό μεγάλες επιτυχίες τους με κορυφαίο το «Bring Me to Life». To line up συμπληρώνεται με τα ονόματα των Gojira, Flogging Molly, Paradise Lost, Anathema, Epica, Poem και Tardive Dyskinisia.
Πιστό στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού με το κοινό του θα είναι και το Eject Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Φάληρο και θα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές συναυλιακές ημέρες.
Στις 24 Ιουνίου θα παίξει, για πρώτη φορά στη χώρα μας, η δημοφιλής αμερικανική μπάντα The Killers, που κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις από την πρώτη τους κιόλας δισκογραφική εμφάνιση το 2006.
Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει περισσότερα από 22 εκατ. άλμπουμ αποδεικνύει πως οι θαυμαστές της μουσικής τους είναι πολλοί.
Την ίδια βραδιά θα παίξουν και οι Kills, γνωστοί από τις συμμετοχές τους σε σάουντρακ πολλών τηλεοπτικών σειρών όπως οι «Gray's Anatomy», «Criminal Minds» κ.ά. Στις 14 Ιουλίου θα δώσουν συναυλίες οι Kasabian αλλά και οι The Jesus and Mary Chain, Of Montreal και Black Hat Bones.
Καλοκαίρι με ροκ, έθνικ και ελέκτρο στην Αθήνα
Ο «μάγος» της μελωδίας
Με ιδιαίτερη ανυπομονησία αναμένεται η εμφάνιση του μάγου της μελωδίας Yann Tiersen, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο καλλιτέχνης που βρίσκεται πίσω από τα υπέροχα σάουντρακ των ταινιών «Amelie», «Good Bye Lenin» κ.ά. θα έρθει στην Αθήνα για να μαγέψει τα πλήθη με τους γεμάτους ευαισθησία και πρωτοτυπία ήχους του.
Στο μεταξύ ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα ενώσει τις μουσικές του δυνάμεις με τον δικό μας Πετρολούκα Χαλκιά στη συναυλία που θα δώσει στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων, ενώ η μικροσκοπική LP θα τραγουδήσει, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ελληνικό κοινό, στις 12 Ιουλίου στην Τεχνόπολη, την επιτυχία της «Lost on You» και άλλα κομμάτια της.
Αναστασία Κουκά

Οι Placebo έρχονται για το Rockwave.
Οι Placebo έρχονται για το Rockwave.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.