Νέα τρικλοποδιά στην επένδυση του Ελληνικού από την Κονιόρδου -Ζητά να χαρακτηριστούν διατηρητέα τρία κτίρια

Την τακτική του πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά φαίνεται πως ακολουθεί και η νυν υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η υπουργός Πολιτισμού φαίνεται να θέτει νέα εμπόδια στην επένδυση του Ελληνικού και αυτό γιατί  θέτει θέμα διατηρητέων κτιρίων στο παλαιό αεροδρόμιο αναπέμποντας απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.
Η κυρία Κονιόρδου ζητά να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις τριών κτιρίων αφού αποδέχεται τις ενστάσεις της «Επιτροπής Αγώνα» για το Ελληνικό. Ωστόσο να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου μόνο ένα κτίριο είχε κριθεί διατηρητέο.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως η στάση αυτή της υπουργού εγείρει ερωτηματικά καθώς για να ζητήσει αναπομπή θα πρέπει να έχει διαπιστωθεί πλάνη του Συμβουλίου ή να έχουν προκύψει νέα στοιχεία.
Ειδικότερα, η Λυδία Κονιόρδου σε έγγραφό της με ημερομηνία 13 Απριλίου ζητά να εξεταστούν ως δυνάμει διατηρητέα το κέλυφος του κτιρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, ο παλαιός Πύργου Ελέγχου και ο αρχικός πυρήνας του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων στο οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Παράλληλα, τέλος, όπως επισημαίνεται η υπουργός Πολιτισμού επικαλείται «αίτηση θεραπείας» της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού παρόλο που στην προηγούμενη συνεδρίαση για το θέμα του Κεντρικού Συμβουλίου και οι τρεις αυτές περιπτώσεις είχαν αποδειχθεί εξαιρετικά αδύναμες και προχώρησαν στην απόρριψή τους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.