Εμφάνιση _KST5538.jpg
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά σε συνεργασία με τις Αντιπεριφέρειες Πειραιά και Δυτικού Τομέα Αθηνών και τους 8 από τους Δήμους – μέλη του (Δήμοι Πειραιά, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και Περάματος) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Τελευταία κοινή εκδήλωση υπήρξε η πεζοπορική διαδρομή μήκους περίπου 7 χλμ στο Όρος Αιγάλεω, που στόχο είχε τη γνωριμία και ανάδειξη του βουνού με στόχο την προστασία του.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, οι πολίτες που συμμετείχαν απόλαυσαν μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για την περίσταση διαδρομής, την εξαιρετική θέα στο Λεκανοπέδιο και τον Σαρωνικό και το δασικό οικοσύστημα και ευαισθητοποιήθηκαν αναφορικά με την αναγκαιότητά του για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης δυτικής περιοχής, καθώς και τη θετική του παρέμβαση στο μικροκλίμα της.

Αφετηρία και τερματισμός της κυκλικής διαδρομής υπήρξε ο πρώην επικίνδυνος ΧΑΔΑ Σχιστού ραδιενεργών αποβλήτων, που αποκατέστησε ο ΠΕΣΥΔΑΠ.
Της έναρξης του περιπάτου, προηγήθηκε σύντομη παρουσίαση του έργου της αποκατάστασης και των προβλημάτων του Όρους Αιγάλεω και μέσω της πρωτοβουλίας αυτής επιπροσθέτως διαδηλώθηκε η πάγια θέση της διοίκησης του Συνδέσμου για υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων και ελεύθερων χώρων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΣΥΔΑΠ,  στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά, μέλη της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: «Στόχος της Αυτοδιοίκησης είναι να υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα του Όρους Αιγάλεω και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτή της την πρωτοβουλία θα πρέπει να βρίσκει συμμάχους και όχι γραφειοκρατικές παρακωλύσεις. Η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του πρώην επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού μέσω της υλοποίησης της τελικής Δ’ ΦΑΣΗΣ είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ασφάλεια του ίδιου του έργου, αλλά και για την προώθηση του ολοκληρωμένου σχεδίου του ΠΕΣΥΔΑΠ για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την αξιοποίηση των νερών της Ψυττάλειας και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου πάνω στην αποκαταστημένη χωματερή»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.