Εμφάνιση IMG_3228.JPG

Σε έκτακτη σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία των κτημάτων Συγγρού και Καρέλλα συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) Βλάσσης Σιώμος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του Συνδέσμου.

Ειδικότερα στη σύσκεψη η οποία κρίθηκε αναγκαία δεδομένης της περιβαλλοντικής αξίας των δύο κτημάτων στην περιοχή του Αμαρουσίου και επειδή κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο παρουσιάστηκαν κρούσματα πυρκαγιών στα όριά τους, εξετάσθηκαν τα προβλήματα και τα θέματα σχεδιασμού Πυροπροστασίας που χρειάζεται να επιλυθούν, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που πρόκειται να ληφθούν από όλους τους φορείς για την προστασία του Άλσους Συγγρού και του Κτήματος Καρέλλα από πιθανή πυρκαγιά.
 Εμφάνιση IMG_3225.JPG
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Εκάλης και Μέλος της ΕΕ του Σ.Π.Α.Π. Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (στο οποίο ανήκει το Άλσος Συγγρού) Άννα-Μαρία Γιάντση, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών Συλλόγων και φορέων φίλων του Άλσους Συγγρού.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναληφθεί από το Σύνδεσμο σε συνεργασία με τους Δήμους Αμαρουσίου και Κηφισιάς και σχετίζονται με την αντιπυρική πρόληψη στο Άλσος Συγγρού. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην παραχώρηση πυροσβεστικής υπερκατασκευής από το Δήμο Αμαρουσίου προς τον Σ.Π.Α.Π. και την τοποθέτηση του σε όχημα του Συνδέσμου που σταθμεύει μόνιμα έξω από το Άλσος Συγγρού στο κτήμα Καρέλλα, καθώς και τις εκτεταμένες δράσεις καθαρισμών που διενεργούνται στο Κτήμα Καρέλλα σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρισμών και αποψιλώσεων που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος σε συνδρομή όλων ανεξαιρέτως των Δήμων Μελών του. Αναφέρθηκε επίσης στη συντονισμένη δράση με το Δήμο Κηφισιάς για τον καθαρισμό και την αποψίλωση του περιβάλλοντος χώρου του Νοσοκομείου ΚΑΤ, καθώς και για το γέμισμα με νερό και την επιτήρηση της στάθμης όλων των υδατοδεξαμενών πλήρωσης ελικοπτέρων του Συνδέσμου στον Κοκκιναρά, που αποτελούν σημαντικό κατασταλτικό μέσο στην περίπτωση δυσάρεστων φαινομένων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., τόνισε ότι ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, τους Δήμους Μέλη, την Περιφέρεια, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό και θα βρίσκεται στη διάθεση των συναρμοδίων φορέων στη συνεχή προσπάθεια για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας των δασικών περιοχών, των περιαστικών δασών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων.



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.