Πολλά συγχαρητήρια στους Εθελοντές Αιμοδότες από τον Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη και τη Διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ

Με επιτυχία στέφθηκε το 4ήμερο δράσεων του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης με τα Νομικά του Πρόσωπα ΚΟΙΠΑΠ και ΠΕΑΠ και στόχο την τόνωση του πνεύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη και αποκορύφωμα την ανάλογη αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στις 25/9 στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης (Δημοτικό Θέατρο Πεύκης).
Η προσέλευση σχεδόν διπλασιάστηκε από 55 άτομα που έδωσαν αίμα στην προηγούμενη αιμοδοσία του Δήμου, στις 25/9 προσήλθαν 96 εθελοντές αιμοδότες και προσέφεραν αίμα οι 83 για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, αλλά και του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.
Να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εδράζεται και έχει ως στόχους:
• Την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου μας, για την αναγκαιότητα και τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
• Τη συμβολή στον αγώνα να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα.
• Την εξασφάλιση αίματος για όλους τους κατοίκους της πόλης μας, αφού η τράπεζα και τα αποθέματά της ανήκουν σ' αυτούς.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης: "Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσήλωση στην πόλη μας προωθούμε τις Αρχές και τις Αξίες της αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού. Η ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος και κάθε φορέα που το έχει ανάγκη, στόχο έχει την αυτάρκεια του Δήμου μας αλλά και ευρύτερα σε αίμα, κάθε φορά που θα παραστεί ανάγκη ώστε να είναι διασφαλισμένη η σχετική φροντίδα περίθαλψης των πολιτών μας. Γιατί η ποιότητα ζωής και η υγεία τους συγκαταλλέγονται στα βασικά μας μελήματα. Πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές αιμοδότες μας για την ευγενική τους προσέλευση και προσφορά, για το πνεύμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στον συμπολίτη που τούς διακρίνει".

Αξίζει να υπενθυμίσουμε τη Συνεργασία του Δήμου, πρωτοστατούντος του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και στόχο τη διενέργεια δράσεων ενημερωτικού και προληπτικού χαρακτήρα και στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας στην πόλη. Ήδη η πρώτη σχετική δράση έχει ολοκληρωθεί και οι αρμόδιοι φορείς εξετάζουν το σχεδιάγραμμα των επόμενων πρωτοβουλιών.

Ιδιαίτερα χαρούμενη για την Λαμπαδηδρομία που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 23/9 για την ενίσχυση του εθελοντικού πνεύματος αιμοδοσίας αλλά και για την προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών δηλώνει η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Άννα Ασπραδάκη και σημειώνει: "Οι συμπολίτες μας είναι κομμάτι της οικογένειάς μας. Όλοι μαζί σκορπίσαμε το μήνυμα αγάπης στο μεγάλο μας σπίτι, τη Λυκόβρυση Πεύκη και ο 'σπόρος" αυτός βρήκε γόνιμο έδαφος στις καρδιές μας και άνθισε. Με την ίδια αυτή αγάπη και προσήλωση στον συνάνθρωπο θα συνεχίσει το ΚΟΙΠΑΠ μαζί με τον Δήμο να στηρίζει και να φροντίζει την πόλη μας”.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Μαριάννα Μαμαλάκη σημειώνει: "Αιμοδοσία σημαίνει προσφορά Ζωής και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές αιμοδότες. Στην εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να παίρνουμε μέρος όλοι μας, και αυτοί οι οποίοι δίνουν αίμα και αυτοί οι όποιοι δεν μπορούν να αιμοδοτίσουν, αλλά μπορούν να είναι φίλοι της αιμοδοσίας. Πρέπει όλοι μας να έχουμε συμμετοχή σε αυτό το υψηλό έργο κοινωνικής ανθρώπινης αλληλεγγύης, για να φτιάξουμε έτσι μια κοινωνία ηθικά άξια και πραγματικά προοδευτική. Πρέπει να μάθουμε, να γνωρίσουμε, να πιστέψουμε, να βοηθήσουμε όλοι την εθελοντική αιμοδοσία, από όπου και αν βρισκόμαστε έτσι ώστε η χώρα μας να έχει επάρκεια αίματος. Πρέπει να έχουμε βαθιά πίστη στο πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, την ίδια τη ζωή η οποία πολλές φορές σώζεται μόνο με αίμα".

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.