orthios analogio

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Κέρκυρα, έχει κρίσιμα κενά αφού  δεν τηρεί το οργανόγραμμά του, με αποτέλεσμα να  υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.
Πιο συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2017 έχει μείνει ακάλυπτη η θέση του Παιδοψυχίατρου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση των επισκέψεων, ούτε καν των συνταγογραφήσεων και οι κάτοικοι του νησιού να αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Όπως θα αντιλαμβάνεστε και εσείς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, για πολλές κατηγορίες συμπολιτών μας, και κυρίως για τα ΑΜΕΑ όπου υπάρχει τεράστια αδυναμία μετακίνησής τους και τους υποβάλλετε με αυτόν τον τρόπο σ’ έναν καθημερινό γολγοθά εξαναγκάζοντάς τους έστω και για μια απλή συνταγογράφηση να μπουν στο καράβι και να ταξιδέψουν μέχρι τα Γιάννενα.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε καθημερινά την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας, αλλά και της Πολιτικής Ψυχικής Υγείας ειδικότερα. «Στην εντατική» βρίσκεται ένα ακόμα κέντρο Ψυχικής Υγείας που έχει αφεθεί στην πλήρη υποβάθμιση και εγκατάλειψη, με ό,τι αυτό σηματοδοτεί για την υγειονομική στήριξη των νησιών της Χώρας μας.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:
  • Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου να συμπληρωθεί η κενή θέση του Παιδοψυχίατρου προκειμένου να λειτουργήσει η κλινική όπως ορίζει το οργανόγραμμα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Κερκύρα;

Οι ερωτώντες βουλευτές
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.