Η Αντέλ Γκονζάλες, μητέρα τριών παιδιών, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παραμέληση ανηλίκου καθώς άφησε την μόλις πέντε μηνών κόρη της στο αυτοκίνητο για περισσότερες από δύο ώρες, με αποτέλεσμα να πεθάνει από τη ζέστη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η Γκονζάλες, στις 29 Αυγούστου του 2015, πήρε τη μία κόρη της και επισκέφθηκαν ένα κατάστημα περιποίησης και όταν επέστρεψαν δύο ώρες αργότερα, διαπίστωσαν ότι η μικρή Ασάντι Χαντ είχε χάσει τις αισθήσεις της. Το μωρό εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν ότι το σώμα της ήταν ιδιαίτερα ζεστό και η θερμοκρασία του ξεπερνούσε τους 38 βαθμούς ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ανακοινώθηκε ο θάνατός της.
Όπως ανέφερε η αστυνομία, η Γκονζάλες αρχικά υποστήριξε πήρε μαζί τηςτο μωρό και πως το άφησε μόλις για 20 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο όταν γύρισε στο σπίτι. Στη συνέχεια, όμως, και κατόπιν της έρευνας των αρχών, παραδέχτηκε ότι έλεγε ψέμματα. Έτσι, στην κατάθεσή της τόνισε ότι ήταν η 16χρονη κόρη της, Ατάβια Ρόμπινσον, αυτή που έβαλε την μικρή Ασάντι στο αυτοκίνητο. Η Ρόμπινσον, 18 ετών σήμερα, δήλωσε ενώπιον των ενόρκων ότι ξέχασε πως έβαλε την Ασάντι μέσα στο αυτοκίνητο και υποστήριξε πως το μωρό κοιμόταν και δεν έκανε κανένα θόρυβο.
O συνήγορος υπεράσπισης, Perry Hudson, επέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης ότι η 37χρονη μητέρα δεν άκουσε την 18χρονη κόρη της επειδή πράγματι μιλούσε στο τηλέφωνο καθώς επίσης και ότι η κόρη της όντως ξέχασε πως η μικρή ήταν στο αυτοκίνητο. Ο εισαγγελέας ωστόσο, κατηγόρησε τη μητέρα για εγκληματική αμέλεια μιας και πριν φύγει από το σπίτι, δεν έλεγξε ούτε που βρισκόταν το μωρό αλλά ούτε και τα υπόλοιπα παιδιά της, όλα κάτω των 12 ετών την εποχή εκείνη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.