Επισκέφθηκαν τη Φλόριντα Τραμπ, Μελάνια (pics) - Media Gallery 3

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιθεώρησε σήμερα το τοπίο της καταστροφής που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίρμα στη Φλόριντα, όπου προτεραιότητα παραμένει η αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης μετά τον θάνατο 8 ηλικιωμένων σε έναν οίκο ευγηρίας, καθώς ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε.
Εκατομμύρια άνθρωποι , μεταξύ αυτών ένας μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων που έχουν επιλέξει την «Ηλιόλουστη Πολιτεία» για να ζήσουν αφού πάρουν τη σύνταξή τους, παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τέσσερις ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα, σύμφωνα με την Αρχή Συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης των ΗΠΑ.
«Είδαμε το τοπίο της καταστροφής και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μόλις έφτασε στο Φορτ Μάγιερς, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα, της πλέον πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εγκωμίασε το «απίστευτο» έργο των τοπικών αρχών για την επιδιόρθωση των ζημιών, ιδίως τους εργαζόμενους στις εταιρείες διαχείρισης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος «που ήλθαν από κάθε γωνιά της χώρας» για να αποκαταστήσουν το δίκτυο.
«Το ηλεκτρικό ρεύμα επανέρχεται, συντομότερα σε σχέση με τις προβλέψεις, νωρίτερα από τις εβδομάδες» που προβλεπόταν, σημείωσε ο Τραμπ.
Έπειτα από μια σύσκεψη που διεξήχθη στο Φορτ Μάγιερς με επίκεντρο τις επιχειρήσεις διάσωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που φορούσε ένα καπέλο του μπέιζμπολ που έγραφε ΗΠΑ, ενώ συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, επισκέφθηκε το Ναπλς για να συναντηθεί με πληγέντες.
Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός μοίρασε σάντουιτς στους κατοίκους σε ένα κέντρο υποδοχής των πλημμυροπαθών.
«Όταν σκέφτεται κανείς την απίστευτη ισχύ του κυκλώνα σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που δυστυχώς χάθηκαν, πρόκειται για έναν τόσο μικρό αριθμό» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι ενδεχομένως θα είχαν χάσει την ζωή τους και ο αριθμός είναι πολύ μικρός, κάτι που οφείλεται σε εσάς» τόνισε ο μεγιστάνας απευθυνόμενους σε όσους συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.
Ο απολογισμός των νεκρών από την Ίρμα ανήλθε σήμερα στους 81, εκ των οποίων οι 38 στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.