Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, η οριστική επισκευή του λιμανιού της Κω μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός της 21ης Ιουλίου.
Πρόκειται για το έργο «Μελέτη και Εργασίες οριστικής επισκευής και αποκατάστασης ζημιών λόγω του σεισμού της 21ης Ιουλίου στον Λιμένα Κω - Β' φάση», προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ.
Η παρούσα απόφαση έρχεται σε συνέχεια αυτής της 26/7/2017, όπου μετά από συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χρηματοδοτήθηκαν άμεσα, με 400.000 ευρώ από εθνικούς πόρους, οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης του λιμένα της Κω.
«Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν ξεχνάει την Κω. Σε συνεργασία με τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, από την πρώτη στιγμή ενισχύσαμε, με εθνικούς πόρους, τις προσπάθειες για αποκατάσταση της λειτουργικότητας του λιμανιού της Κω. Τώρα, μετά και την αναλυτική καταγραφή των ζημιών, εντάσσεται στο ΠΔΕ η μελέτη και τα έργα για την οριστική επισκευή των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 21ης Ιουλίου του 2017 στον λιμένα της Κω» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.