Συνεχίστηκε χθες και σήμερα επιχείρηση με τη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας Καθαριότητας στην πλατεία Ιπποδάμειας, στην οδό Αλιπέδου και τους γύρω δρόμους, με στόχο την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Κατασχέθηκαν παράνομα προϊόντα ενώ εργαζόμενοι στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό της περιοχής.


Σημειώνεται ότι η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην πόλη θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο η παράνομη πώληση προϊόντων στους δρόμους του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Το φαινόμενο του παρεμπορίου, αποτελεί διαχρονικά μείζον πρόβλημα το οποίο απασχολεί έντονα τον Δήμο, τον εμπορικό κόσμο, τους κατοίκους. Λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια, το παρεμπόριο έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο στην πόλη αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. και συμβάλλουμε όπου μας ζητηθεί, προκειμένου να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο, το οποίουποβαθμίζει την εικόνα του Πειραιά, συντηρώντας παράλληλα την παραοικονομία. Οι επιχειρήσεις-«σκούπα» θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και θα είμαστε αρωγοί -στο μέτρο των δυνατοτήτων μας- στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι ο καθ ύλην αρμόδιος θεσμικός φορέας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.  Το παρεμπόριο δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να εξαλειφθεί και ο  Δήμος Πειραιά δεν είναι αρμόδιος γι΄ αυτό. Ωστόσο με κοινές ενέργειες και δράσεις αντιμετώπισης του παρεμπορίου, μπορεί να περιοριστεί αισθητά, προκειμένου να επανέλθει σταδιακά η ευνομία στην πόλη μας».




Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.