Τις ψήφους 122 βουλευτών σε σύνολο 273 παρόντων συγκέντρωσε η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας, με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη για την υπόθεση του πλοίο Noor 1.
ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ψήφισαν ενάντια στη σύσταση της εξεταστικής, αρνούμενοι ότι υπάρχει οσμή σκανδάλου.
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας διήρκησε όλη τη Δευτέρα, και χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, αντεγκλήσεις, σειρά παρεμβάσεων επί προσωπικού και αλληλοκατηγορίες επί παντός επιστητού.
Τσίπρας: Είστε η αντιπολίτευση των ονείρων μας
«Είστε η αντιπολίτευση των ονείρων μας», είπε ούτε λίγο ούτε πολύ απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή, στη συνεδρίαση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνομιλιών του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. «Έχετε ζητήσει 15 παραιτήσεις υπουργών. Έχω την αίσθηση ότι αν έκρινα με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων, θα έλεγα ότι ο Μητσοτάκης μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας. Με ακραίο πολιτικό λόγο, στα όρια του παροξυσμού, με γραμμή που υπαγορεύουν τα εκδοτικά συγκροτήματα, με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας και με διαρκείς ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, που αφαιρούν από τη σοβαρότητα ενός κόμματος» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε ακόμα για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας: «Σήμερα όμως σα να θέλετε να μας αποδείξετε ότι δεν σας ενδιαφέρει καν, ακόμα και αν ο μέσος πολίτης θα συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος που αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο. Αμέτρητες φορές, που ο κ. Μητσοτάκης έχει υποπέσει σε ατοπήματα. Δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας. Από εκεί πηγάζει και το άγχος να επανέλθει το συντομότερο στη θέση της κυβέρνησης.Η υπόθεση που μας φέρατε να συζητήσουμε, δεν είναι παρά ένα ακόμα επεισόδιο αυτής της πολιτικής. Στην προσπάθεια σας όμως να σπιλώσετε υπολείψεις και να ανακαλύψετε σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα.Κατηγορείτε τον υπουργό ότι μίλησε με κατάδικο και που τον παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη για τα δέοντα».
«Σκεπτόμενος τη σημερινή μου ομιλία», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, «διάβασα την πρόταση που καταθέσατε και στην οποία γράφετε ότι ο κ. Καμμένος και συνακόλουθα η κυβέρνηση στοχοποιεί έναν επιχειρηματία για την εξόντωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Λίγο περίεργη ομολογία.  Για ποιο λόγο ομολογεί η αντιπολίτευση ότι θέλουμε να στοχοποιήσουμε έναν επιχειρηματία. Για ποιο λόγο ο εν λόγω επιχειρηματίας εξοντώνει με οποιονδήποτε τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι άρρηκτος δεσμός ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός προειδοποιώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι ίσως εκείνη τελικά κληθούν να δώσουν απαντήσεις.
«Στην πρόταση που καταθέσατε, αναφέρεστε στον επιχειρηματία λες και είναι ανώνυμος. Γιατί; τι φοβάστε; Ο εν λόγω επιχειρηματίας, που αποφεύγετε να προφέρετε το όνομά του ειναι ο κ. Μαρινακης. Δεν ειναι δουλειά των κομμάτων να παρεμβαίνουν η να προλαβαίνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης σε υποθέσεις που εκκρεμούν στην υπόθεση αυτού ή οποιουδήποτε άλλου επιχειρηματία», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η κυβέρνηση ούτε ενοχοποίησε ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη παρά στωικά και θεσμικά περιμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Εσείς γιατι επισπεύδετε; Δεν εχετε εμπιστοσύνη στους θεσμούς;» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η βιασύνη σας μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης και επηρρεασμού της δικαστικής κρίσης. Επικίνδυνα πράγματα για τη δημοκρατία και τον ίδιο τον αρχηγό σας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο τέλος μπορεί να βρεθείτε εσείς απολογούμενοι. Η υπόθεση ξεκινάει να γυρνάει μπούμερανγκ».
«Τρεις εκλογές δεν κερδίσαμε με όλα τα μέσα εναντίον μας; Ποιον Τύπο να ελέγξουμε. Εσάς λιβανίζει ο τύπος. Με μια έννοια και ο κάθε επιχειρηματίας σε μια εποχή κρίσης του Τύπου με συγκροτήματα να χρεοκοπούν και να μη δίνουν δεκάρα για τους εργαζόμενους. Κάποιοι παίρνουν και 4 εφημερίδες για να λιβανίζουν την αντιπολίτευση. Δε δίνουμε δεκάρα. Αν το να λειτουργείτε σαν παρακράτος σας τιμά, εμάς καλό μας κάνει. Δεν κερδίζετε με αυτά. Με τα ψέματα και της επιθέσεις κάτω από το τραπέζι κάνετε καλό σ' αυτούς που επιτίθεστε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ενώ μιλώντας για το θέμα που προέκυψε με το... ζεϊμπέκικο του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε «Με το πρωτοσέλιδο των Παραπολιτικών, ότι ο Κουρουμπλής γλεντοκοπούσε στο πάρτι της ονομαστικής εορτής του πλοιοκτήτη του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, του κάνουν μεγάλο δώρο. Είναι δικαίωμά σας. Επιλέξτε αυτή την τακτική». «Σπεύσατε να φέρετε ενώπιον της Βουλής των υπ. Άμυνας, ως ηθικό αυτουργό, χωρίς να περιμένετε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Τι έγινε εν τω μεταξύ; Για τους υποτιθέμενους φυσικούς αυτουργούς οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Δεν υπάρχει αδίκημα και προφανώς δεν υπάρχουν και αυτουργοί. Τι αλήθεια συζητάμε για ποιον λόγο συγκαλέσατε τη διάσκεψη. Γιατί μας ζητάτε σύσταση επιτροπής; Συζητάμε επί της υπόθεσης αυτής, γιατί δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε. Γιατί κάνετε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς γιατί είστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Αντί να καταρρεύσει η οικονομία και η χώρα, κατέρρευσε το αφήγημά σας. Γι αυτό είμαστε εδώ.
Κατέρρευσε το αφήγημα της κατατρομοκράτησης των πολιτών. Ρίξτε μια ματιά στα μεγέθη της οικονομίας. Τι σας έχει μείνει τώρα; Να τροφοδοτείτε ή να σας τροφοδοτούν με δημοσιεύματα τον εγχώριο Τύπο και να τροφοδοτείται τον ξένο Τύπο, με στόχο να εμποδίσετε την ανάκαμψη. Ευτυχώς για τη χώρα η ζημιά που μπορείτε να κάνετε πια είναι πολύ μικρή. Δεν μπορείτε να εμποδίσετε την ανάκαμψη. Μην κρύβετε την ιδεολογία σας, να λέτε αυτά που πιστεύετε, συχνότερα. Μακάρι να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο».
Μητσοτάκης: H πολιτική συμπαιγνία έχει τα όριά της
Για «σοβαρές ενδείξεις που αφορούν στην κατάχρηση εξουσίας και τη χειραγώγηση δικαιοσύνης» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο.
«Η ΝΔ δεν σπεύδει να καταδικάσει κανέναν εκ των προτέρων, ωστόσο δεν σταματά να επιμένει σε βάθος διερεύνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «πολιτική συμπαιγνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με κόστος για τον ελληνικό λαό».
«Ακόμη όμως και η πολιτική συμπαιγνία έχει τα όριά της», ανέφερε, ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Μητσοτάκης.
Γεννηματά: Τσίπρας και Καμμένος θα πέσουν αγκαλιασμένοι στο γκρεμό
Στον «εναγκαλισμό» ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εστίασε την ομιλία της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, ξεκαθάρισε πως το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής, παρά κάποιες επιμέρους διαφωνίες της στο κείμενο.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Φώφη Γεννηματά: «Ο Καμμένος έχει παραδεχτεί ότι μίλησε με τον ισοβίτη. Ποιο ήταν το περιεχόμενο; Ποιος ξέρει τι είδους συμφέροντα πήγε να εξυπηρετήσει. Ο Τσίπρας έσπευσε να υπερασπιστεί μαχητικά τον ακροδεξιό συνεταίρο του. Ο Καμμένος είπε ότι τίποτα δεν θα τους χωρίσει. Αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό και θα είναι σύντομα. Η κυβέρνηση διαθέτει τη δεδηλωμένη; Γιατί περιμένουν από εμάς να ψηφίσουμε τα νομοσχέδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως ο ακροδεξιός συνεταίρος τους διαφωνεί. Τι πρόσημο έχει αυτή η κυβέρνηση».
Επικεντρώνοντας, στο θέμα της συνεδρίασης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημείωσε: «Για το θέμα της εξεταστικής υπάρχουν μια σειρά ερωτήματα ακόμα και για τον ίδιο τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Ρωτώ ευθέως τον κ. Τσίπρα. Γνώριζε τις ενέργειες Καμμένου; Γνωρίζει το περιεχόμενό τους; Αν ναι, επιβάλλεται να μας ενημερώσει ο ίδιος σήμερα. Αν δεν ξέρει, πως τον καλύπτει; Γιατί δεν δέχεται την εξεταστική; Ποια άλλα κυβερνητικά στελέχη έχουν εμπλακεί; Η εισαγγελέας συνέταξε κάποια έκθεση μετά την επίσκεψή της; Της ζητήθηκαν εξηγήσεις γι αυτή την περίεργη επίσκεψη; Είχε προηγηθεί κι άλλη απόπειρα να τον επισκεφθεί σε άλλη φυλακή;
Ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν ενημερωμένος για την παράνομη δραστηριότητα μέλους του Λιμενικού Σώματος; Για ποιο λόγο καθυστέρησαν 2 χρόνια τα σχετικά εντάλματα κατά ξένων μεγαλεμπόρων; Ποιος κρατάει τη μπαγκέτα; Πρέπει να διερευνυθούν όλα αυτά. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Αν και δεν υιοθετούμε κάποια σημεία της πρότασης της ΝΔ για την εξεταστική θα την ψηφίσουμε γιατί είναι υπόθεση γεμάτη σκιές. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού όχι α λα καρτ για τις επιδιώξεις του καθενός. Έχουμε πει ναι σε κάθε διερεύνηση. Η κυβέρνηση έχει πει όχι σε ότιδήποτε αφορά τη δική της διακυβέρνηση.»
Κουτσούμπας: H στάση του Καμμένου είναι σίγουρα προβληματική 
«Η στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σίγουρα προβληματική», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έθεσε τα ερωτήματα σχετικώς με την υπόθεση και διαχώρισε αυτή καθαυτή την δικαστική διερεύνησή της από την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου.
 «Είναι άλλο ζήτημα η διαλεύκανση μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης, που πρέπει να γίνει έτσι και αλλιώς -και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους φυσικούς ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς- και είναι άλλο η εμπλοκή ενός υπουργού και μάλιστα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι περίεργες συνεννοήσεις και επαφές του, που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την αξιοπιστία της όποιας δικαστικής έρευνας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κουτσούμπας έθεσε επίσης το ερώτημα γιατί ασχολήθηκε τόσο, τώρα τελευταία, ο κ. Καμμένος, όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια.
 «Όλα αυτά κατά τη γνώμη μας είναι τα μεγάλα και αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία η κυβέρνηση προτιμά να μην μιλά και δεν είναι "η γόβα στιλέτο" της τάδε κυρίας, "που δεν θα χρησιμοποιηθεί για να λιώσει τα σκουλήκια", όπως μας είπε προχθές, ή τα ακριβά κοσμήματα και η επίσκεψη σε καζίνο του εξωτερικού, που έγραψε ο Τύπος, για να γίνεται αυτή η αντιπαράθεση σικέ μεταξύ των άλλων κομμάτων» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.
Λέγοντας ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια, σημείωσε ότι ο υπουργός της Εθνικής Άμυνας, με την ανοχή του πρωθυπουργού, προβαίνει σε πρακτικές που αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι αποφασισμένη να διερευνήσει τις σοβαρές υποθέσεις, να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα, τη διαφθορά «που άλλωστε είναι σύμφυτα με το σύστημα που υπηρετεί, αλλά μετέχει ενεργά και δραστήρια σε διάφορες επιχειρηματικές κόντρες που διεξάγονται αυτήν την περίοδο, και με όλους τους τρόπους, παίρνοντας το μέρος του ενός έναντι του άλλου».
«Οι πόλεμοι, το λαθρεμπόριο και τα ναρκωτικά είναι παιδιά και όχι αποπαίδια του συστήματος που υπηρετείτε με τα μπούνια. Είναι η σαπίλα του συστήματος που ξερνάει την μπόχα του», επισήμανε ο γγ του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, παρότι δεν τρέφει αυταπάτες για τα αποτελέσματά της.
Θεοδωράκης: Η Βουλή να μη συγκαλύψει παρακρατικές συμπεριφορές
«Παρακρατική» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των συνομιλιών του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη. 
«Έχουμε έναν υπουργό Αμύνης που 12 φορές συνομιλεί με έναν ισοβίτη και τον πιέζει να καταθέσει εναντίον ενός συγκεκριμένου προσώπου. Προφανώς απαιτούμε εξηγήσεις από Καμμένο και Κοντονή. Γνώριζε αυτή τη συμπεριφορά και υπερηφανεύεται γι αυτήν ο υπουργός Δικαιοσύνης», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε:
«Οι εξεταστικές σπάνια φέρνουν αποτελέσματα. Όμως αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις που τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα και η Βουλή πρέπει να πάρει θέση και να μη συγκαλύψει παρακρατικές συμπεριφορές. Γιατί ο Καμμένος ήθελε να επέμβει; Ίσως γιατί η κυβέρνηση θέλει να παίζει παιχνίδια εξουσίας με εχθρούς και φίλους. Ο Καμμένος αναλαμβάνει να συνετίσει επιχειρηματίες που δεν συνεργάζονται». 
Για το θέμα με τις φωτογραφίες του υπουργού σε καζίνο του Λονδίνου, ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Καθένας μπορεί να δαπανά τα χρήματά του όπου θέλει. Αρκεί να μην είναι λεφτά του κράτους ή από άγνωστα πορτοφόλια. Στο τελευταίο πόθεν έσχες το σύνολο των τραπεζικών του λογαριασμών έχουν 8.500 ευρώ. Δικαιολογεί αυτό το ποσό όλο αυτό που βλέπουμε; Διακοπές στις Άλπεις; Κότερα; Ψώνια στο Λονδίνο. 
Πως τα καταφέρνει κάποιος, το πρωί να μιλά για τους ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια τους και το βράδυ... όλα στο κόκκινο. Περιμένουμε τις εξηγήσεις του Καμμένου, αν και ξέρουμε ότι θα είναι ύβρεις».
Λεβέντης: Να έρθει να ψηφίσει ο Καμμένος 
«Η συγκεκριμένη συζήτηση» για την Εξεταστική «είναι συζήτηση χωρίς νόημα και ο κ. Καμμένος πρέπει να απαλλάξει το Σώμα από το να ψηφίσει και να έρθει να ψηφίσει ο ίδιος υπέρ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.
«Πίστευα και πιστεύω ότι η Αριστερά και ο κ. Καμένος έχουν ήθος. Αυτό κάνει όποιος πιστεύει ότι τον κατηγορούν άδικα» σημείωσε ο κ. Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην ομιλία του, υπογράμμισε, επίσης, ότι «εάν θέλουμε να θεραπεύσουμε την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει αυτός οι τρόπος διακυβέρνησης» και πρότεινε να συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο, το οποίο θα διαχειρίζεται «κρίσει» και θα διερευνήσει «όλους τους φακέλους σε βάθος δεκαετιών».
Αναφερόμενος στην υπόθεση της ρύπανσης στον Σαρωνικό, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «η αντικατάσταση ενός υπουργού δεν λύνει το πρόβλημα», ενώ για τον κ. Μητσοτάκη επισήμανε: «Παρακολούθησα την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε την παραίτηση Κουρουμπλή και θυμάμαι τις μέρες της ΝΔ όπου κανείς υπουργός δεν παραιτήθηκε». Όπως πρόσθεσε, «κράτος είναι βαθύ και διεφθαρμένο» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που νοιάζεται είναι να «αυξήσει αυτό το κράτος».
Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «η ΝΔ θέλει να πεθάνω εγώ μήπως βγει αυτοδύναμη».
Όσο για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά δήλωσε ότι αναμένει την εκλογή αρχηγού για να τον «αντιμετωπίσει», ενώ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα, γιατί είναι κατά της απλής αναλογικής.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών: «Εάν η Ελλάδα, αυτήν τη στιγμήν δεν κάνει όλες τις μεταρρυθμίσεις να κλείσει τα στόματα στη Γερμανία που θέλουν να την πετάξουν έξω από το ευρώ, κινδυνεύουμε γιατί ανεβαίνουν στο πηδάλιο άνθρωποι που δεν αγαπούν την Ελλάδα».
Καμμένος: Δε θα προσκυνήσω τα καθάρματα της ηρωίνης
«Για επί πληρωμή βλάκες ή απατεώνες» έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, στη συνεδρίαση της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. «Προσπαθούν να παρεμποδίσουν την έρευνα για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύει κόμμα να χαρακτηριστεί πολιτικός βραχίωνας μιας εγκληματικής οργάνωσης. Θυμήθηκα τον Κώστα Σημίτη, όταν έλεγε τσάμπα μάγκα τον Κώστα Καραμανλή. Αυτή η υπόθεση, θα αποδείξει ότι υπάρχουν τσάμπα μάγκες, αλλά και επί πληρωμή βλάκες ή απατεώνες στην πολιτική ζωή. Επί πληρωμή εκπρόσωποι συμφερόντων».
Όπως τόνισε σχετικά με την υπόθεση: «Οι 2 τόνοι ηρωίνης, μαζεύονται 3 δισεκατομμύρια μαύρα. Και μ' αυτά τα μαύρα βρίσκουν συνηγόρους υπερασπίσεως. Το μεσημέρι της 15ης Ιουνίου, κλήθηκα από εκδότη που η δικαστική του συντάκτης του έφερε ένα άρθρο με τίτλο “Ειδικό δικαστήριο για τον Καμμένο”. Παρότι ο εκδότης είχε οικονομικά προβλήματα, αρνήθηκε να το δημοσιεύσει. Είναι το άρθρο που έβγαλε το Καρφί. Το αντίγραφο που του ενεχείρισε η συντάκτης, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που γράφτηκε στο Καρφί. Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, βγήκαν 2 καινούργιες εφημερίδες, μέχρι σήμερα είμαι ο μόνος πολιτικός που είμαι πρωτοσέλιδο σε όλες γιατί προσπάθησα να οδηγήσω στη Δικαιοσύνη ένα μάρτυρα.
Αυτοί που εκτελούν τα συμβόλαια είναι αυτοί που λαμβάνουν και τα χρήματα. Ένα εκατομμύριο ευρώ θα πλήρωναν για να βγει ο επιχειρηματίας να μας κατονομάσει. Κάνοντας την έρευνα στη μήνυση που υπέβαλλαν κατά της εισαγγελέως έκριναν ότι δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, προφανώς ούτε ηθικός. Κάποιοι δεν τα πήραν τα εκατομμύρια. Άλλοι όμως τα πήραν. Ανέφερε ο πρωθυπουργός για το πρωτοσέλιδο για τον Κουρουμπλή. Κι εγώ όταν το είδα το πρωί, τον πήρα 2 φορές τηλέφωνο». 
Μιλώντας για την υπόθεση με το ταξίδι του στο Λονδίνο, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όταν κατέπεσε η προηγούμενη σκευωρία, έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο. Ποιος ήταν ο τρόπος, η παρακολούθησή μου. Πήγα στο Λονδίνο, σε επίσημο ταξίδι, γιατί από κάτω ήταν συγκεκριμένα πρόσωπα, με ειδοποίησε η ασφάλειά μου. Το δωμάτιο, το πλήρωσα από την τσέπη μου. Και τι είπε το πρωί; Ότι ο υπουργός Άμυνας πρέπει να παραιτηθεί γιατί ο κανονισμός του υπουργικού συμβουλίου, δεν του επιτρέπει να μπαίνει σε καζίνο. Πήρα τον Μπαλτάκο, μου λέει δεν υπάρχει. Και επόμενη. Είναι ο συγκεκριμένος που όταν θα φτάσουμε να ανοίξουμε την υπόθεση και να διερευνύσουμε με προανακριτική, θα πρέπει να απολογηθεί μαζί με άλλους για ποινικά αδικήματα που έχουν εκτελέσει».
Μιλώντας και πάλι για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται από την αξιωματι9κή αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε: «Ο Γιαννουσάκης απευθύνθηκε σε μένα, όχι εγώ σε εκείνον. Υποστήριξε ότι θα αποκάλυπτε εγκλήματα. Επικοινώνησα ως όφειλα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και εκείνος με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά. Σας δηλώνω ότι δεν θα προσκυνήσω τα καθάρματα της ηρωίνης για να κερδίσω τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες που ελέγχουν. Συνελήφθησαν στο σπίτι μου στην Ικαρία, οι υπάλληλοι του Κουρτάκη που έβγαζαν φωτογραφία τα παιδιά. Στοχοποιούν τον πατέρα μου. “Τοκογλύφος” λέει που έχει σκοτώσει παιδιά. Αυτοί δεν κωλώνουν με κανένα τρόπο όταν κάποιοι δεν πηγαίνουν με τα νερά τους». 
Η κόντρα Καμμένου - Ντόρας
Η αναφορά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στη σχέση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με την κ. Μπακογιάννη και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, προκάλεσε μια δριμύτατη αντιπαράθεση στη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης για την εξεταστική.
«Έχω μάθει ότι το κοινοβούλιο έχει μια βασική αρχή, τον διάλογο. Και ομολογώ ότι μου έκανε αλγεινή εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Καμμένος μιλούν τελευταίοι, διότι φοβούνται τις απαντήσεις» σχολίασε η κ. Μπακογιάννη. «Επειδή είμαι λίγο πιο παλιά εδώ μέσα, τζάμπα μάγκας είναι εκείνος που σηκώνεται από κει και προκαλεί να γίνει προκαταρκτική επιτροπή και στην εξεταστική κρύβεται πίσω από τις φούστες του κυρίου Τσίπρα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. Στις σφοδρές αντιδράσεις από τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η κ. Μπακογιάννη συνέστησε «ψυχραιμία» για να διορθώσει τη «φούστα», με «τα παντελόνια του κυρίου Τσίπρα, αν αυτό ενοχλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».
 «Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είμαι φίλη με τον κ. Μαρινάκη. Τον διόρθωσα. Είμαι κουμπάρα του από το 1996. Με έχει παντρέψει και έχω βάλει λάδι στο γιο του, ο οποίος είναι σήμερα 18 ετών. Αλλά επειδή εγώ από το 1996 είμαι στη Νέα Δημοκρατία, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τις εξαιρετικές σχέσεις του κ. Καμένου με τον Μαρινάκη! Και σας διαβεβαιώ ότι εγώ μεν είχα κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη, και είναι γνωστό σε όλους, αλλά ο κ. Καμμένος ο οποίος δεν είχε αυτού του είδους την κουμπαριά με τον κ. Μαρινάκη, τον επισκέπτετο πολλές φορές στο γραφείο του. Έτσι δεν είναι κύριε Καμμένε; Εσείς και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, τώρα τελευταία, στέλνατε και τη σύζυγο να τον επισκεφθεί κύριε Καμμένε. Έτσι δεν είναι; Και επειδή θα σας πρότεινα να είστε προσεκτικός, διότι στη ζωή αυτή, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κύριε Καμμένε, και επειδή τα νταηλίκια καλό είναι να μπορεί κανένας να τα υποστηρίξει και άλλως πως, με προσοχή, με σεβασμό και ότι έχετε να πείτε, επειδή παλιά σας έδινα και καμία συμβουλή, αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, θα σηκωθείτε και αυτό που είπατε από αυτό το έδρανο, θα το πείτε τώρα σε όλους. Και θα πείτε ψηφίστε την εξεταστική , για να μην γίνετε εσείς ρόμπα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Κυρία Μπακογιάννη, τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησα ενώπιον σας, ενώπιον του κ. Γιακουμάτου και άλλων συναδέλφων, σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον κ. Πατέρα. Αυτή ήταν η φορά που τον συνάντησα», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «η γυναίκα μου δεν τον συνάντησε ποτέ. Τον μόνο που συνάντησε εν συνεχεία ήταν τον κ. Κουρτάκη και όταν έκανε την περίφημη εκπομπή στα Παραπολιτικά, ήρθε και ο κ. Μαρινάκης να χαιρετίσει. Αυτές ήταν οι συναντήσεις. Ακούστε κυρία Μπακογιάννη...πέστε μας εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο, που σας βρήκαν στο πόθεν έσχες, μήπως έφυγε από ναυτιλιακή που συστέγαζεται ο κ. Μαρινάκης; Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και αφήστε τη λάσπη σε εμένα!».
«Κύριε πρόεδρε, εμένα δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κυρίου Καμμένου» απάντησε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «επειδή ακούει ο ελληνικός λαός όμως έχω την υποχρέωση να θυμίσω ότι όταν έγινε η ιστορία με το πόθεν έσχες, όπου αναρωτήθηκαν αν αυτό το ένα εκατομμύριο ήταν μετοχές ή μετρητά, εγώ κύριε Καμμένε, επειδή εγώ φοράω παντελόνια, προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και ζήτησα από έναν-έναν τους συναδέλφους να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Και επειδή ο Μανώλης Γλέζος ζει, ήρθε και με ρώτησε. Μου λέει μα θέλεις να ψηφίσουμε όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας σου; και είπα ‘ναι'. Και πήγα στο δικαστήριο και αθωώθηκα πανηγυρικά και φάνηκε ότι ήταν μια στημένη πολιτικά υπόθεση. Μια υπόθεση κύριε Καμμένο που δεν μπήκε στο αρχείο, υπήρξε από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα του άνδρα μου. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Εσείς όμως προσέξτε κύριε Καμμένε, διότι εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ, πριν και μετά το Βουκουρέστι, με ψάξανε άνθρωποι όχι του δικού σας επιπέδου. Δεν έχω λοιπόν τίποτα να φοβηθώ. Εσείς όμως με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα πρακτικά γράψανε. Δεν υπάρχει χειρότερο να μην έχεις το θάρρος να πεις σε αυτούς τους ατυχείς συναδέλφους (σ.σ. δείχνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), που οι μισοί από αυτούς είναι μουγκοί σήμερα, ότι τους δίνεις τη δυνατότητα να ψηφίσουν υπέρ της εξεταστικής».
«Τα χρήματα του χαμένου εκατομμυρίου της κυρίας Μπακογιάννη πήγαν από ναυτιλιακή εταιρεία η οποία κατά τύχη είχε έδρα τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη", σχολίασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόσθεσε "ότι αυτό αρκεί να γίνει μια εξεταστική όταν ολοκληρώσει αυτή την έρευνα η δικαιοσύνη, για να δούμε ποιος είχε σχέση με ποιον».