«Το πλοίο είχε επιθεωρηθεί και τα πιστοποιητικά ήταν εν ισχύ από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων. Ο Νηογνώμονας δεν έχει καμία σχέση» δηλώνει ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιο το ναυάγιο του οποίου, προκάλεσε τεράστια καταστροφή στον Σαρωνικό.
Ο Θεόδωρος Κουντούρης, μιλώντας στον Real FM, αποκάλυψε πως «το πλοίο ήταν ανασφάλιστο. Εγώ έχασα την περιουσία μου. Το είχα ασφαλίσει μόνο για ζημιές προς τρίτους και για τη ρύπανση». Σύμφωνα με το ίδιο, το ναυάγιο έχει επιθεωρηθεί από δύτες και δεν φέρει ρήγμα στο κάτω μέρος του.
Ο πλοιοκτήτης, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι το πλοίο παρά την παλαιότητά του ήταν συντηρημένο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είχε κανένα πρόβλημα και καμία ζημιά. Ήταν φορτωμένο και αγκυροβολημένο».
«Το πόσα άτομα έμειναν είναι θέμα του πλοιάρχου. Μου είπε ότι άφησε πίσω 4 μέλη. Αν κάποιοι έφυγαν δεν το ξέρω. Κανείς δεν γνωρίζει πως βούλιαξε. Οι εμπειρογνώμονες θα μας πουν πως βούλιαξε το πλοίο» δηλώνει ο Θεόδωρος Κουντούρης και συμπληρώνει: «13:45 με ειδοποίησε ο καπετάνιος ότι το πλοίο έχει πάρει κλήση. 14:15 μου είπαν από τον θάλαμο επιχειρήσεων ότι το πλοίο έχει γύρει στο πλάι. Μέχρι να περάσουν 15’ μου είπαν ότι το πλοίο βυθίστηκε»
Για τους λόγους της βύθισης του πλοίου ο κ. Κουντούρης δεν μπόρεσε να δώσει μια απάντηση λέγοντας ότι «μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Όλα μπορεί να έχουν συμβεί» και παρέπεμψε στους εμπειρογνώμονες για να βρουν τις αιτίες.
«Δεν είμαι χοντρόπετσος από τα Βόρεια Προάστια. Είμαι γεννημένος στο Πέραμα και τα παιδιά μου κάνουν μπάνιο στην Σαλαμίνα» σημείωσε ο ίδιος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.