«Το ποδόσφαιρο αναμιγνύει τα πάντα», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στο περιθώριο ομιλίας του σε συνέδριο για το ποδόσφαιρο και τους μετανάστες, περιγράφοντας και πώς και πόσο τον άλλαξε η ελληνική περιπέτειά του.
«Το ποδόσφαιρο αναμιγνύει τα πάντα. Μία ομάδα μπορεί να έχει καθολικούς, μουσουλμάνους, παίκτες από κάθε θρησκεία, που σέβονται ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί δουλεύουν ως ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του εκλέκτορα της Πορτογαλίας, ο οποίος κλήθηκε να δώσει τη δική του ποδοσφαιρική ματιά αναφορικά με το θέμα των μεταναστών και θέλοντας να τονίσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν... σύνορα μεταξύ των λαών και ότι η μπάλα ενώνει.
Στη συνέχεια για να γίνει πιο κατανοητό το παράδειγμά του, αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία στην Ελλάδα και το πόσο αυτή άλλαξε τις απόψεις του για τα πάντα. «Άρχισα να ενσωματώνομαι σε μία ορθόδοξη χώρα μέσω της συμμετοχής μου στις θρησκευτικές γιορτές. Μάλιστα οι καλύτεροι φίλοι μου είναι δύο Έλληνες μοναχοί. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το 2004 για την ΑΕΚ, συνειδητοποίησα ότι έκανα ένα λάθος. Δεν θα έπρεπε πλέον να συγκρίνω την Πορτογαλία με την Ελλάδα. Έπρεπε να γίνω Έλληνας».
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.