Δωρεάν εμβολιασμούς για την ιλαρά (εμβόλιο MMR)  σε όσους δημότες επιθυμούν,  διενεργεί ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά,  με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, λόγω έξαρσης του ιού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  παραβρέθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά όπου και εμβολιάστηκε, στέλνοντας μήνυμα πως πρέπει να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι ενήλικες και παιδιά, προκειμένου να προφυλαχθούν από την ιλαρά. Παρών στον Ιατρικό Σύλλογο ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Οι δωρεάν εμβολιασμοί πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 15:00,  στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου (Αγ. Κων/νου 5 Πειραιάς,  7ος όροφος).




Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Λόγω έξαρσης της ιλαράς, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, πήραμε την πρωτοβουλία να εμβολιάσουμε δημότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν σε δικούς τους γιατρούς ή επιθυμούν να αποφύγουν τη διαδικασία των νοσοκομείων. Είναι μια σωστή πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του Δήμου. Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ειδικά τα τελευταία χρόνια να εμβολιαστούν και προχωράμε σε αυτές τις πρωτοβουλίες για να τους διευκολύνουμε. Ταυτόχρονα θέλουμε να παροτρύνουμε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αλλά να εμβολιαστούν και οι ίδιοι αν δεν το έχουν κάνει κατά το παρελθόν,  γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό για την υγεία τους. Προσωπικά επέλεξα να δώσω το παράδειγμα, κάνοντας σήμερα και εγώ το εμβόλιο. Εύχομαι να έρθουν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται και να εμβολιαστούν. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, δήλωσε:

«Πριν την καθιέρωση του μαζικού εμβολιασμού είχαμε μεγάλες ώσεις  ιλαράς παγκοσμίως κάθε δυο με τρία χρόνια. Νοσούσαν περίπου στα 100.000.000 άνθρωποι και δυστυχώς 6.000.000 από αυτούς κατέληγαν. Σήμερα, έχουμε μια έξαρση της ιλαράς και από εκεί που η εμφάνιση της ιλαράς είχε εξαφανιστεί, επανεμφανίζεται σε πολύ μεγάλους αριθμούς. Θα ρωτήσω ευθέως τις μητέρες οι οποίες έχουν παρασυρθεί από το αντιεμβολιστικό κίνημα εάν κατανοούν ότι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι των παιδιών τους. Αν ο μη γένοιτο είναι μέσα στα ποσοστά θανάτου το παιδί τους, τι θα πουν στον εαυτό τους; Τι θα πουν στον πατέρα του παιδιού τους; Τι θα πουν στους παππούδες και στις γιαγιάδες; Γι΄ αυτό καλούμε όλο τον κόσμο να μην παρασύρεται από αντιεπιστημονικές ανακοινώσεις και οργανώσεις και να εμβολιάσει τα παιδιά του, γιατί το εμβόλιο σώζει ζωές».
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.