Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, αποκάλυψε ότι η Αρχή έχει εισέλθει ήδη στη διαδικασία σύνταξης της σχετικής προκήρυξης.
«Συντάσσεται αυτή την περίοδο η προκήρυξη για διαγωνισμό» είπε ο κ. Μορώνης και διαβεβαίωσε ότι η ανεξάρτητη αρχή είναι σε επαφή με το υπουργείο για νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νόμο Παππά, ώστε αυτή τη φορά η προσπάθεια να ολοκληρωθεί αισίως.
Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να τις καταθέσει τον Οκτώβριο κάτι που σημαίνει ότι μέσα στον ίδιο μήνα θα ανάψει και το πράσινο φως να βγει και η προκήρυξη για το νέο διαγωνισμό.
Στις αρχές Ιουλίου το ΕΣΡ, έπειτα από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, είχε καταλήξει στον αριθμό των αδειών που θα δοθούν και αναμένεται να είναι επτά.
«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διατυπώνει ομοφώνως τη γνώμη ότι πρέπει να προκηρυχθεί βάσει του ν. 4339/15 διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση επτά (7) «αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου».
Στην εκπνοή του ίδιου μήνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, καθορίστηκε η τιμή εκκίνησης για κάθε μία εκ των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών.
Το ποσό που ορίσθηκε είναι τα 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.
Δεδομένου ότι το Συμβούλιο έχει καταλήξει ότι ο συνολικός αριθμός αδειών που θα δημοπρατηθούν θα είναι επτά, υπολογίζει να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκατομμύρια ευρώ. 
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο στον διαγωνισμό που είχε διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, είχαν δοθεί 4 τηλεοπτικές άδειες και το ποσό το οποίο είχε συγκεντρωθεί ήταν το ίδιο. Ωστόσο, το ΣτΕ με απόφαση του που δημοσιεύθηκε αρχές του 2017 είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.