Μετά την ανικανότητα της κυβέρνησης να ανασχέσει έγκαιρα τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές της καλοκαιρινής περιόδου και με την ψευδεπίγραφη περιβαλλοντική ευαισθησία των αρμοδίων υπουργών να εξαντλείται στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός», τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής στην περιοχή του Σαρωνικού. Το παραλιακό μέτωπο της Αττικής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα έχει καλυφθεί από τόνους πετρελαίου, προκαλώντας ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και τις τοπικές οικονομίες.
Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει άμεσα στα ερωτήματα που προκύπτουν: Γιατί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος δεν ενέργησαν άμεσα για τον περιορισμό της ρύπανσης από την πρώτη στιγμή της είδησης της βύθισης του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής; Γιατί δεν ενημερώθηκαν από την πολιτεία οι δήμοι των γύρω περιοχών, έτσι ώστε να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της ρύπανσης; Ποιος θα αποζημιώσει τους αλιείς και τους επιχειρηματίες των περιοχών για την οικονομική ζημία που έχουν υποστεί;
Η κυβέρνηση για άλλη μια φόρα φάνηκε ανίκανη να διαχειριστεί μια προφανή και σταδιακά εξελισσόμενη κρίση χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Τώρα που η καταστροφή έφτασε στις ακτές της Αττικής, οι Υπουργοί προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητά τους με χυδαίες εξυπνάδες και φτηνές, ξεπερασμένες οικολογικές κορώνες. Η ζημιά, όμως, έχει ήδη γίνει και η υπομονή της κοινωνίας έχει εξαντληθεί. Οι υπαίτιοι αυτής της ντροπιαστικής για τη χώρα εικόνας έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί άμεσα. Πλέον, η ευθύνη βαρύνει τον Πρωθυπουργό προσωπικά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.