«Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».
Τα ανωτέρω υποστηρίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την επένδυση στο Ελληνικό, μετά και τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται και πάλι το έργο της αξιοποίησης του Ελληνικού, με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να αναβάλλει για άλλη μια φορά την συζήτηση για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του έργου και να θέτει επίσημα στο τραπέζι τον χαρακτηρισμό μεγάλης έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Εξέλιξη που απειλεί να τινάξει στον αέρα την μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στην Ευρώπη.
Η αναβολή της συζήτησης για την ερχόμενη Τρίτη αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του ΚΑΣ μετά από πρόταση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού κυρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη. Η νέα συνεδρίαση θα είναι η τέταρτη για το ίδιο θέμα καθώς η πρώτη διακόπηκε και η δεύτερη αναβλήθηκε.
Μόνο που, όπως σημειώνουν άτομα που παρακολουθούν την πορεία της ιδιωτικοποίησης, πλέον υπάρχει μια σημαντική διαφορά: Μέχρι σήμερα στην ημερήσια διάταξη ήταν η έγκριση ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Ελληνικού, πλέον μπαίνει και επίσημα το θέμα για τον χαρακτηρισμό ή μη χώρου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Την κήρυξη και οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό ζητά και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σημειώνοντας ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα εμποδίσει την εκτέλεση του έργου αλλά «χαρακτηρίζει την περιοχή ως τόπο όπου αναμένεται να εντοπιστούν αρχαιότητες και διασφαλίζει ότι κάθε τεχνικό έργο θα παίρνει απαραίτητα την έγκριση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία».
Αξίζει να σημειωθεί πως για τα θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είχε υπογραφθεί Μνημόνια Συναντίληψης (ΜοU) μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικόν ΑΕ μετά από έγκριση του ΚΥΣΟΙΠ. Με αυτή τη συμφωνίας καθοριζόταν η διαδικασία για την αντιμετώπιση των αρχαίων που μπορεί να βρεθούν κατά την διάρκεια των έργων, βάσει των όσων προβλέπει ο Αρχαιολογικός Νόμος.
Ωστόσο η άποψη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων,  την οποία όπως φαίνεται ενστερνίζονται ορισμένα μέλη του ΚΑΣ, είναι ότι  συγκεκριμένο μνημόνιο δεν έχει νομική υπόσταση και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου.