Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το 2ο Γενικό Λύκειο Πειραιά στο σχολικό συγκρότημα Τζαβέλλα, όπου σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του, κλειστές και ανοιχτές, διεξάγονταν αθλητικές δραστηριότητες.
Ο κ. Μώραλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
Στις αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου παρευρέθηκε και ο  Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος  Σιγαλάκος.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:
«Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, είμαστε εδώ στο 2ο Γενικό Λύκειο Πειραιά, στο σχολικό συγκρότημα Τζαβέλλα, που είναι από τα σχολεία της πόλης μας, που διαθέτουν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές για αθλητικές δραστηριότητες και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν τις έχουν, δυστυχώς, όλα τα σχολεία, ωστόσο ανανεώσαμε γυμναστήρια, φτιάχνουμε αθλητικούς χώρους και καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου τα παιδιά μας να φοιτούν σε κατάλληλο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Όλοι γνωρίζουμε το μήνυμα της ημέρας  και γενικότερα πόσο απαραίτητο είναι να αθλούμαστε και να γυμναζόμαστε για πολλούς λόγους: για το σώμα μας,  για την υγεία μας αλλά και για να αποφεύγουν οι νεότεροι κυρίως,  άλλου είδους επιρροές ή άλλες καταστάσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε όλοι. Εγώ, ξέρετε ότι προέρχομαι από έναν χώρο που έζησα από κοντά τον αθλητισμό και γνωρίζω τα οφέλη του. Σήμερα είμαι εδώ για να δω τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου.
Να στείλουμε και ένα μήνυμα ότι σε κάθε εκδήλωση αθλητισμού  θα είμαστε κι εμείς παρόντες όπως κάνουμε στα δρομικά κινήματα ή σε άλλες εκδηλώσεις, στα camps στον Πειραιά που δυόμιση χιλιάδες παιδιά, αθλούνται δωρεάν περίπου τρία χρόνια  το καλοκαίρι. Δεν έχουμε πολλές δυνατότητες, προσπαθούμε όμως και στο «κομμάτι» του αθλητισμού  και νομίζω ότι τα πάμε αρκετά καλά και θα πάμε καλύτερα στο μέλλον».             

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.