Στη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος εστίασαν ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενοι στη συνεδρίαση τoυ Eurogroup, το νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.
Ερωτηθείς για την Ελλάδα ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε πως η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλύτερα και πως η οικονομία προοδεύει. «Η Ελλάδα εξήλθε της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος», ανέφερε σχετικά.
Ο ίδιος είπε πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση και να πάμε ομαλά στις αρχές του καλοκαιριού στην ολοκλήρωση του προγράμματος.
Ίδιες θέσεις εξέφρασε και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ερωτήθηκε και για το μήνυμα που μετέφερε για αποφυγή πρόωρων εκλογών ως το 2019 ώστε να μην κινδυνεύσει η πολιτική σταθερότητα.
«Έχουμε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα με την Ελλάδα έως το Αύγουστο του 2018. Ενδεχόμενες εκλογές στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν το συμφωνημένο πρόγραμμα», είπε.
Ο ίδιος ανέφερε πως θα ενημερώσει σήμερα τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για το γεγονός ότι υπήρξε σχηματισμός κυβέρνησης στην Ολλανδία και πως ο ίδιος αφυπηρετεί από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.