“Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης μεριμνώντας για την ομαλή συνύπαρξη στην πόλη, διατηρεί σύμβαση με τη Φιλοζωϊκή Κορωπίου με στόχο τον εμβολιασμό και τη στείρωση των αδέσποτων και την επανατοποθέτησή τους στο φυσικό περιβάλλον”

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, με αρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση για τα υπό εξαφάνιση είδη. Σήμερα, η παγκόσμια επέτειος αγκαλιάζει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Αν και η αγάπη για τα ζώα και τη φύση ευρύτερα δεν είναι υπόθεση μίας παγκόσμιας ημέρας, αλλά της καθημερινότητάς μας, ωστόσο η παγκόσμια επέτειος μπορεί να είναι η αφορμή ευαισθητοποίησης και συλλογής σε σχέση με τα ζώα αλλά και με τη συνύπαρξη μας με τα αδέσποτα μέσα στην ίδια πόλη, τον ίδιο Δήμο. Από την πλευρά του ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης μεριμνώντας για την ομαλή συνύπαρξη στην πόλη, έχει προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης με τη Φιλοζωϊκή Κορωπίου με στόχο τον εμβολιασμό και τη στείρωση των αδέσποτων και την επανατοποθέτησή τους στο φυσικό περιβάλλον.
Όπως επισημαίνει σχετικά ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης:Τα ζώα είναι ο συνεκτικός μας δεσμός με τη φύση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δήμου για τη σχέση μας με τα ζώα: ‘… όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από τη φύση, τόσο πιο πολύ θα μας χρειάζονται τα ζώα. Για να εξισορροπούν την αμφιβολία. Να μας βοηθάνε να ξεχνούμε την αλλοτρίωση. Να αποκαθιστούν μέσα μας την αρμονία και την ενότητα’. Και καταλήγει ότι τα ζώα όχι μόνο δεν είναι υποκατάστατο, αλλά είναι κυριολεκτικά αναντικατάστατα και η σχέση μας με αυτά μας προσφέρει κάτι που δεν μπορούμε να αντλήσουμε από πουθενά αλλού: την αίσθηση του απόλυτα απλού, της καθαρής φύσης. Με απόλυτο σεβασμό στη φύση, τους πολίτες μας και τα αδέσποτα που κατοικούν στον Δήμο μας φροντίζουμε για την αγαστή συνύπαρξη όλων μας στη Λυκόβρυση Πεύκη!

Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης – Τηλ. Επικοινωνίας: 213 20 51 727

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.