Μια παρουσία έκπληξη κατεγράφη στο πρώτο προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια, μιας και το παρών έδωσε η κ. Δήμητρα Αράπογλου.
Και αν κάποιοι δεν θυμούνται τη Δήμητρα Αράπογλου, πρόκειται για την πρώτη ιστορικά κωφή βουλευτή στην ιστορία της Βουλής, η οποία είχε εκλεγεί τη διετία 2007-2009 με τον ΛΑ.Ο.Σ., στη Β’ περιφέρεια του Πειραιά και η οποία είχε δώσει μάχες για τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ κατά τη σύντομη παρουσία της στη Βουλή.
Τα τελευταία χρόνια, πάντως, έχει κάνει τη στροφή προς τη ΝΔ και συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην οικεία γι’ αυτήν Β’ Πειραιώς. Η κ. Αράπογλου έλαβε τον λόγο στο δεύτερο πάνελ του προσυνεδρίου με θέμα την κατάρτιση και τις δεξιότητες που ζητούνται στην αγορά εργασίας και έθεσε στο πάνελ δύο ερωτήματα, ένα για το πώς θα γίνει η απορρόφηση των ανέργων και αν είναι λειτουργική η μερική απασχόληση και το δεύτερο για το τι μέλλει γενέσθαι με τα άτομα με αναπηρία, στα οποία τα ποσοστά ανεργίας είναι πολύ μεγάλα.
«Δεν θέλουν μόνο επιδόματα, θέλουν να εργαστούν» είπε η κ. Αράπογλου. Πάντως, ένας ακόμα παριστάμενος, ο Τάκης Αλεξανδράκης, ο οποίος επίσης έχει πρόβλημα όρασης και είπε στην κ. Αράπογλου ότι τα άτομα με αναπηρία δεν θα πρέπει να χάνουν το επίδομά τους, όταν μπαίνουν στην αγορά εργασίας.