Σχετική εικόνα
Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει την εκστρατεία «Όταν σου λέω πράσινο, να βγαίνεις», εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και την ανακύκλωση. Μάλιστα, αυτή τη φορά απευθύνεται στη νεολαία της πόλης του Αλίμου, καθώς και στο σύνολο της αθλητικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ο Δήμος θα αποστείλει ένα διαφωτιστικό για την ανακύκλωση φυλλάδιο στα σχολεία, μαζί με σχετικές αφίσες. Το ίδιο έντυπο θα διακινηθεί στους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, σε κάθε μέρος, όπου δραστηριοποιούνται οι νέες και οι νέοι του Αλίμου.
Παράλληλα θα ετοιμαστούν ερωτηματολόγια, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών,  για να καταγραφεί η γνώση τους στα περιβαλλοντικά θέματα, με αιχμή την ανακύκλωση. Τα ερωτηματολόγια θα διανεμηθούν στα σχολεία, για να συμπληρωθούν. Διανομή ερωτηματολογίων θα γίνει και στα πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, ενώ όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να τα βρίσκουν και στην ιστοσελίδα www.alimosrecycle.gr.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τους παραπάνω φορείς, ο Δήμος θα συνεργαστεί στενά και με τους Συλλόγους Γονέων. Η από κοινού δράση όλων των φορέων που έρχονται σε επαφή με τη νεολαία αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των νέων και την ενεργό συμμετοχή τους στα προγράμματα ανακύκλωσης στο σπίτι, στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινωνική τους ζωή.
Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Η πληροφόρηση της νέας γενιάς είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευθύνης.
Στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι νέες και οι νέοι για τη χρησιμότητα και τα οφέλη της ανακύκλωσης στη ζωή μας. Να ευαισθητοποιηθούν και να αρχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση της πόλης του Αλίμου, της πόλης μέσα στην οποία ζουν, παίζουν, μεγαλώνουν, αθλούνται, δραστηριοποιούνται, αγαπούν».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.