Μητσοτάκης: Στήριξη επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα και μείωση του μη μισθολογικού κόστους
Με το πάνελ «Ο ιδιωτικός τομέας και οι επενδύσεις ως μοχλός για τη δημιουργία θέσεων εργασίας» ξεκίνησαν οι εργασίες του πρώτου προσυνεδρίου της ΝΔ στη Νίκαια, ενώ από νωρίς βρίσκεται στο χώρο της διοργάνωσης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τη συζήτηση των τριών επιχειρηματιών κ.κ. Μάρκου Βερέμη της Upstream, Σπύρου Μαγιάτη της Workable και Σπύρου Βλάχου της Filora Organics αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όσοι δραστηριοποιούνται στο ελληνικό επιχειρείν. Σε παρέμβασή του, μετά το τέλος της συζήτησης, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να απευθυνθεί και στα νέα παιδιά που παρακολουθούν τη διοργάνωση και σπουδάζουν, λέγοντας ότι οι θετικές ιστορίες που ακούστηκαν είναι κάτι που μπορεί να γίνει κόντρα «στην απαισιοδοξία, στη μιζέρια και στη μαυρίλα». 
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για εξωστρεφείς επιχειρήσεις, που εκμεταλλεύονται το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό που παράγουν τα ελληνικά ΑΕΙ, που πληρώνουν καλά και έχουν ένα πολύ ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. «Πρέπει να αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή κάθε κυβέρνησης να στηρίζει τέτοιες επενδύσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε, δε, ότι πολύ συχνά γίνεται λόγος για τις μεγάλες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά προσέθεσε ότι πρέπει να καλλιεργηθεί μια νέα γενιά νέων επιχειρηματιών που να αντιλαμβάνονται τον τρόπο του επιχειρείν με τον τρόπο που μίλησαν οι συμμετέχοντες στο πάνελ. «Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την υγιή, νέα επιχειρηματικότητα με φορολογικά κίνητρα, με κατάρτιση και πρόσβαση σε καλύτερο στελεχιακό δυναμικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας παράλληλα και το ζήτημα του υψηλού μη μισθολογικού κόστους που δυσκολεύει τις επιχειρήσεις. 
Μετά τη σύντομη τοποθέτησή του, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και ένα ερώτημα στο πάνελ. «Έχετε σήμερα πρόβλημα απώλειας εργαζομένων, οι οποίοι ενώ έχουν την επιλογή να δουλέψουν στην Ελλάδα, αλλά προτιμούν να φύγουν στο εξωτερικό και τι θα προτείνατε σ’ εμάς να κάνουμε για να αντιστραφεί αυτό;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης.
Χατζηδάκης: Υπέρ της επιχειρηματικότητας, όχι της λαμογιάς
Την έναρξη του προσυνεδρίου έκανε το πρωί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και τόνισε ότι «μια βασική κοινωνική πολιτική που μπορεί να ασκηθεί σήμερα είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις» προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι την επόμενη πενταετία η Ελλάδα πρέπει να έχει πάνω από 100 δις ευρώ ιδιωτικές επενδύσεις και περιγράφοντας το πολιτικό πλαίσιο της ΝΔ προς σ’ αυτή την κατεύθυνση σημείωσε ότι «είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας αλλά όχι υπέρ της λαμογιάς. Δεν είμαστε υπέρ των επιχειρηματιών που φεσώνουν τις επιχειρήσεις τους και μετά κάνουν μεγάλη ζωή». Πρόσθεσε δε, ότι «η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με συνθήματα και λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες . Χρειαζόμαστε στροφή στη σοβαρότητα και στροφή από την λογική μοιρασιάς της φτώχειας στη λογική να παράγουμε νέα εισοδήματα»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.