Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης συμβάλει στην ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των πολιτών του παρέχοντας δωρεάν τα ξενόγλωσσα βιβλία που απαιτούνται για τα σχετικά σχολικά μαθήματα σε όλα τα παιδιά που ξεκίνησαν φέτος να φοιτούν στην Α’ Λυκείου των σχολείων του Δήμου και στις δύο δημοτικές του κοινότητες, την Πεύκη και τη Λυκόβρυση.
Ειδικότερα, με απόφαση του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος της Ένωσης Γονέων ο Δήμος διαθέτει το κονδύλι που χρειάζεται για να αγοραστούν τα ξενόγλωσσα βιβλία για την εξυπηρέτηση των αναγκών των μαθητών της Α’ Λυκείου όπου και τα σχετικά βιβλία βαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς δεν χορηγούνται από το υπουργείο Παιδείας.
Βρισκόμαστε κοντά στις ανάγκες των σχολείων μας, των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας”, επισημαίνει ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και συνεχίζει: “Βρισκόμαστε παράλληλα κοντά στην Ένωση Γονέων αλλά και τους επιμέρους Συλλόγους Γονέως όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην πόλη μας, ιδίως στη σημερινή εποχή που η μακρά οικονομική δυσκολία έχει δημιουργήσει μία σειρά από ζητήματα στην ποιότητα ζωής της καθημερινότητας. Ο Δήμος βρίσκεται δίπλα στους πολίτες του, δίπλα στις οικογένειες, ιδίως τις πιο αδύναμες, φροντίζοντας με πρωτοβουλίες, δράσεις και ενέργειες μέσω των δομών του να δίδονται ευκαιρίες στους νέους του. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί άλλωστε και το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου που στόχο έχει να σταθεί αρωγός των μαθητών σε επίπεδο πρόσθετης μαθησιακής αρωγής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους”.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.