Αποτέλεσμα εικόνας για ANNA KARAMANLH
Η αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η καθιέρωση της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,  με στόχο την ενθάρρυνση και την παρακίνηση των παιδιών να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. 
 
Δυστυχώς, σήμερα η Κυβέρνηση αρκείται σε αυτές τις επετειακού χαρακτήρα εκδηλώσεις την ώρα που η  χώρα μας σημειώνει επιδόσεις πρωταθλητισμού στην παιδική παχυσαρκία και η άθληση στα σχολεία υποβαθμίζεται συνεχώς. 
 
Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών δεν επιτυγχάνεται ούτε με την αντιμετώπιση της Φυσικής Αγωγής  ως μάθημα δεύτερης ταχύτητας με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας ούτε με την απαξίωσή της μέσω της ανάθεσης της διδασκαλίας της σε δασκάλους και όχι σε γυμναστές.
 
Απαιτείται ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσεων – με σεβασμό στην αυτονομία κάθε σχολικής μονάδας – στο οποίο θα συμμετέχουν θεσμικοί αθλητικοί φορείς, σωματεία και διακεκριμένοι αθλητές. 
 
Πεποίθηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι το σχολείο μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας, στην οποία ο αθλητισμός θα βρίσκεται στο επίκεντρο και θα εξελιχθεί σε τρόπο ζωής».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.