Ένα ακόμη επεισόδιο στην έντονη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας γράφεται σήμερα, Δευτέρα καθώς το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Korea Central News Agency κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν τον περασμένο Μάιο.
Συγκεκριμένα, το KCNA ισχυρίστηκε ότι η CIA προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα χημικό ή βιολογικό δηλητήριο για να εξοντώσει τον ηγέτη της χώρας.
«Τον φετινό Μάιο μία ομάδα στυγερών τρομοκρατών που διείσδυσαν στη χώρα με εντολές της CIA των ΗΠΑ και της νοτιοκορεατικής υπηρεσίας πληροφοριών- μαριονέτα, με σκοπό να κάνουν κρατική τρομοκρατία σε βάρος του ανώτατου αρχηγείου μας χρησιμοποιώντας βιολογική και χημική ουσία. Συνελήφθησαν και εκτέθηκαν», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με τον Independent. «Αυτό δείχνει με ακρίβεια ότι οι ΗΠΑ είναι ο κύριος ένοχος πίσω από την τρομοκρατία», επισημαίνει ακόμη.
Ακόμη, το KCNA κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι αλλάζει σαν χαμαιλέοντας προκειμένου να δικαιολογήσει την ανατροπή κυβερνήσεων άλλων χωρών και ότι χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας για τις παρεμβάσεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Λιβύη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.