Η μεταναστευτική ιστορία του θρυλικού tango και ευρύτερα το μεταναστευτικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο μίας ιδιαίτερης παράστασης που παρουσίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης ΠΕΑΠ, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.
Η εκδήλωση με τίτλο "Tu, el Cielo y tu", σε μετάφραση "Εσύ, ο ουρανός και σύ", πραγματεύτηκε το θέμα του μεταναστευτικού σε παλαιότερες εποχές, στο σήμερα, αλλά και στο μέλλον, μέσα από έναν παγκόσμιας εμβέλειας αγαπητό χορό που είναι κατ’ ουσία γέννημα μεταναστών των αρχών του 20ου αιώνα.
Παρών στην εκδήλωση και ο Αντιπερειφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και πρόεδρος του ΠΕΑΠ Χρήστος Φωτίδης.
Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης: “ Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας να φιλοξενεί δρώμενα, εκδηλώσεις και παραστάσεις που αποτελούν ξεχωριστές οπτικές πάνω στην προβληματική του καιρού μας. Κάπως έτσι δίνεται η ευκαιρία και το έναυσμα στους δημότες να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να αφήσουν τη ψυχή και το νου να αισθανθεί και να συλλογιστεί αναφορικά με θέματα βαθιά ριζωμένα με την καθημερινότητα, αλλά και με την ιστορική μας μνήμη: ο Έλληνας και το μεταναστευτικό κύμα του σήμερα, αλλά και ο ίδιος ο Έλληνας ως μετανάστης στο χθες, το σήμερα και τις αυριανές τους προεκτάσεις! Συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης. Ήταν τιμή μας να φιλοξενήσουμε στο Δημοτικό μας Θέατρο την ιδιαίτερη αυτή μουσικοθεατρική παράσταση υπό την σκέπη της Περιφέρειας”.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.