Η κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της» αναφέρει η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το θέμα της έκδοσης ή όχι των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στη χώρα τους.
Όπως αναφέρει η Μαρία Σπυράκη, «η κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη.
«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.», καταλήγει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Ειρωνική η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media, καλεί την Μαρία Σπυράκη, πρώτα να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης και έπειτα να… ξαναγράψει τη δική της δήλωση.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει:
«Η κ. Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κ. Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κ. Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της».
Νέα απάντηση Σπυράκη
«Ο κ. Τζανακόπουλος θα ήθελε προφανώς να γράφει και να εγκρίνει ο ίδιος τις ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης. Του συστήνουμε να κάνει λίγη ακόμη υπομονή...», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μ. Σπυράκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.