Πυκνή χιονόπτωση είναι σε εξέλιξη στην Πάρνηθα και στα ορεινά της χώρας. Καταιγίδες με ισχυρή βροχόπτωση χτυπούν αρκετές περιοχές, ενώ τα φαινόμενα είναι σε φάση επιδείνωσης. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κρατήσουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Στο καταφύγιο Μπάφι έχει δημιουργηθεί ένα μαγευτικό τοπίο όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί:



Επίσης έχει ήδη χιονίσει στις πόλεις της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας.  Τυλιγμένο στα λευκά είναι σήμερα και το Μέτσοβο.




Στα λευκά η δυτική Μακεδονία

Στα λευκά ντύθηκε η δυτική Μακεδονία από τη χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και συνεχίζεται αμείωτη έως αυτή την ώρα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το πρώτο χιόνι της νέας χρονιάς πέφτει ακόμη και μέσα στις πόλεις, χωρίς όμως να δημιουργεί για την ώρα σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό δίκτυο.

Όμως, η χιονόπτωση γίνεται πιο πυκνή σε μεγαλύτερο υψόμετρο, όπως στο ορεινό Βόιο, τον Πεντάλοφο, το Επταχώρι και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο στον αυχένα της Πίνδου.

Επίσης, χιονίζει στα ορεινά Γρεβενά και σε όλα τα χωριά πέριξ του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας, στη Φλώρινα και πιο συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του χιονοδρομικού κέντρου Πισοδερίου, καθώς και στο Νεστόριο και τα χωριά του Γράμμου στην περιοχή της Καστοριάς.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ορεινή διάβαση στον δρόμο Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου και σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας, ενώ τα οχήματά τους θα πρέπει να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν την Πέμπτη στα ορεινά του νομού Λάρισας, σε περιοχές του Ολύμπου και του Κισσάβου, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
Χιόνι έπεσε στο Λιβάδι της Ελασσόνας, στην περιοχή Σπηλιά, αλλά και στην Καλλιπεύκη. 

Μηχανήματα προχώρησαν σε ρίψη αλατιού σε ορισμένα σημεία προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετές περιοχές του ορεινού δικτύου, κατά τον ιστότοπο onlarissa.gr.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΟΥ - ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ & ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Επ. Ο. Παρανεστίου - Πρασινάδας, από 16,5ο έως 16,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).

Πλατεία Οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από 15,5ο έως 15,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του

οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Διαβάσεις Χιονορέματος περιοχή οικισμού Ηφαίστου, περιοχή βιολογικού Μεσοχωρίου, Αετοκορυφής, Διώνη, Αγ. Μαρίνας, Ιμέρου, Μωσαϊκό.

Επ. Ο. Ξυλαγανής - Ίμερου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Επ. Ο. Παραβόλας – Νερομάνας (γέφυρα), από 6οχλμ. λόγω καθίζησης οδοστρώματος (επ’ αόριστον).

B’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου), (επ΄αόριστον).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Επ. Ο. Κερασιάς - Χ/Κ Βόρρας, από 8ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

Δημοτική οδός Τ.Κ. Περιστέρας - Χ/Κ Καλαβρύτων.

H πρόβλεψη του καιρού την Παρασκευή

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις, κρύο το πρωί και η θερμοκρασία από μείον 5 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και το θερμόμετρο από 0 έως 13 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 1 έως 16 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και ο υδράργυρος από 0 έως 17 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, βελτιωμένος καιρός και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή στην ανατολική Κρήτη το πρωί, ήλιος στη συνέχεια, βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και το θερμόμετρο από 9 έως 16 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές στα νότια τις πρωινές ώρες με γρήγορη βελτίωση, άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στα νότια ως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, γενικά καλός καιρός και ο υδράργυρος από μείον 1 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική, ήλιος με τοπικές μόνο νεφώσεις, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.