Νέα προκλητική δήλωση του Τούρκου προέδρου


Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε με προκλητικούς, στα όρια της χαιρεκακίας, χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας, με αφορμή αυτή τη φορά την έγκριση από την Κομισιόν τον κονδυλίων ύψους 3 δισ. ευρώ προς την Άγκυρα για το προσφυγικό.

Με ύφος επιτιμητικό, ο Ερντογάν, αναφερόμενος στη στάση της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ έναντι του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία αλλά και έναντι της Τουρκίας, ανέφερε, μιλώντας σε συνάντηση με μουφτήδες στο Προεδρικό Μέγαρο: «Προσπάθησαν να καταλάβουν το κοινοβούλιό μας με τρομοκρατικές οργανώσεις [σ.σ. το κουρδικό κόμμα HDP]. Δεν θα το ανεχτούμε αυτό. Δεν θα μπορέσουν να μας διασπάσουν. (…) Η ΕΕ έδωσε 400 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Αλλά επειδή η Τουρκία είναι “μπελάς” γι αυτούς, δεν έλαβε τίποτα. Αυτό που λέμε είναι ότι θα σταθούμε στα πόδια μας. Κάναμε ορισμένα βήματα σε Συρία και Ιράκ. Πρώτα απ όλα το καθεστώς [σ.σ. του Άσαντ], μετά οι τρομοκράτες, το αίμα και η φωτιά, ο θάνατος ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Ρωτάμε: Πού το έχετε το μυαλό σας; Γιατί ορισμένοι ακόμα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προστατέψουν τον Άσαντ; Δεν έχω να πω τίποτα σε όλους όσους παρέχουν όλων των ειδών τη βοήθεια για να στηρίξουν τρομοκρατικές οργανώσεις (…)».

Σε αντίστοιχου ύφους σχόλια είχε προχωρήσει ο Ερντογάν και την περασμένη Παρασκευή. Αναφερόμενος στην υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από τον Moody’s ανέφερε: «Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.