Αναζητείται ο Ιβαν Σαββίδης μετά τις εικόνες ντροπής στην Τούμπα.



Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Ιβάν Σαββίδης και άλλα 4 άτομα για παράνομη είσοδo σε αγωνιστικό χώρο και παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας μετά τις εικόνες ντροπής στην Τούμπα όπου ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διενεργείται προανάκριση εις βάρος
του Ιβάν Σαββίδη. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου για την σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωρο λήγει σήμερα το βράδυ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβαν Σαββίδης εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστό χώρο όταν ο διαιτητής, κατόπιν υπόδειξη επόπτη, ακύρωσε γκολ που θα έδινε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ σε βάρος της ΑΕΚ στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γιώργος Κομίνης πήρε την απόφαση να διακόψει το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με τον Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-0. Ο Έλληνας διαιτητής κατακύρωσε τελικά το γκολ του Βαρέλα στο 90’

Ανθρωποι της ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι κατά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο ο Ιβάν Σαββίδης είπε απευθυνόμενος στον διαιτητή της αναμέτρησης, Γιώργο Κομίνη: "Είσαι νεκρός".

Με τη νίκη επί της ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ πέρασε στην πρώτη θέση στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ, με 55 βαθμούς, έναν πόντο μπροστά από την ΑΕΚ.

Tι έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα


Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ περίμεναν, ώστε να ενημερωθούν τι έγραψε στο φύλλο αγώνα, στο οποία σύμφωνα με τη «Νοva» αναφέρει:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας. 
2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: "Έχεις τελειώσει".

"Μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν
επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα". 


4) "Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ".

Για το σκορ, ο ρέφερι έγραψε πως ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.

Υφυπουργός Αθλητισμού: Αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος συναντάται με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου,  τοποθετήθηκε μετά τα όσα μελανά συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την 25η αγωνιστική της Super League.

O υφυπουργός αθλητισμού δήλωσε πως η Πολιτεία είναι έτοιμη για «δύσκολες αποφάσεις» σε συνεννόηση με την UEFA. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας» έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.  

Αναλυτικά, η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη: «Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ' επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Σκουρλέτης: Δεν χρειάζεται συζήτηση, αλλά λήψη αυστηρών μέτρων

Δεν χρειάζεται συζήτηση, αλλά λήψη αυστηρών μέτρων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στον ρ/σ "Πρακτορείο" του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι σκηνές που είδαμε προσβάλλουν το ελληνικό ποδοσφαιρο και κάνουν κακό στην ομάδα και στον κόσμο του ΠΑΟΚ, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και υπογράμμισε: «Όποιος μπαίνει με περίστροφο στον αγωνιστικό χώρο, είναι προκλητικά απαράδεκτο, όπως και να το δει ο καθένας».

Στον αέρα το πρωτάθλημα
Από σήμερα (Δευτέρα 12/3) αναμένεται να ανοίξει κύκλος συζητήσεων μεταξύ UEFA, κυβέρνησης, ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας. Η διακοπή του πρωταθλήματος για μια εβδομάδα, η οποία ουσιαστικά θα
δώσει "περιθώριο" τριών εβδομάδων μέχρι την επόμενη αγωνιστική λόγω του φιλικού αγώνα Ελλάδα - Ελβετία στις 23/3, είναι πάρα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

ΝΔ: Θλιβερή απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας 

 Όσα απίστευτα παρακολουθούμε, πλέον, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια ακόμη θλιβερή απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας που έχει οδηγήσει την χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γεγονότα όπως αυτά των τελευταίων ημερών προσβάλλουν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς. Η ΝΔ πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα, όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.