Στην επόµενη φάση της µονιµοποίησης του κοµµατικού της στρατού, που ήδη έχει τοποθετηθεί σε επιτελικά πόστα του ∆ηµοσίου, προχωρά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ., προκηρύσσοντας «φωτογραφικούς διαγωνισµούς» για την πλήρωση θέσεων διοικητικών γραµµατέων, τοµεακών γραµµατέων και γενικών διευθυντών υπουργείων, η θητεία των οποίων έχει οριστεί για τέσσερα χρόνια, µε δικαίωµα ανανέωσης για µία φορά. Με διάφορα νοµοθετικά τερτίπια, αµφισβητούµενες ως προς τη νοµική τους εγκυρότητα διαδικασίες -η Ν.∆. κάνει λόγο για φωτογραφικές προκηρύξειςπροσαρµόζονται ώστε ο εκλεκτός των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. να είναι ανάµεσα στους τρεις επικρατέστερους προκειµένου να µπορεί να τον επιλέξει ο αρµόδιος υπουργός.

Νέοι έτοιμοι για… βόλεμα
Με την τοποθέτηση του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, στο αξίωμα του υφυπουργού Εργασίας, συμπληρώθηκε το κυβερνητικό καρέ με τα πρώην στελέχη της Νεολαίας Συνασπισμού (μετέπειτα Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ) που, χωρίς να έχουν εκλεγεί βουλευτές -και χωρίς να έχουν ιδιαίτερη πορεία στον ιδιωτικό τομέα-, πήραν υπουργική θέση. Είχαν προηγηθεί ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, η υπ. Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και ο αν. υπουργός Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Διορισμοί με πιστοποιητικά συγγενείας
Σε χαρακτηριστικό στοιχείο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φαίνεται ότι αναδεικνύονται οι διορισµοί συγγενών κυβερνητικών στελεχών σε υπουργικά γραφεία και κρατικούς οργανισµούς, µε τις συγκεκριµένες «τακτοποιήσεις» να αποτελούν παράδειγµα της νέας... ηθικής της κυβερνώσας Αριστεράς. Πρώτος «διδάξας» της συγκεκριµένης τακτικής υπήρξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος µετά τον διορισµό του εξαδέρφου του, Γιώργου Τσίπρα, αρχικά στη θέση του γενικού γραµµατέα ∆ιεθνών Οικονοµικών Σχέσεων, του υπουργείου Εξωτερικών και εν συνεχεία στη θέση του προϊσταµένου του οικονοµικού γραφείου της Γενικής Γραµµατείας του Πρωθυπουργού, στο ∆ηµόσιο, και µάλιστα ως διπλοθεσίτισσα, βρέθηκε και η «νύφη» του, Αικατερίνη Λιάκου. Η σύζυγος του αδερφού του πρωθυπουργού, η οποία είναι µόνιµη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, ανέλαβε από τον περασµένο Σεπτέµβριο παράλληλα και καθήκοντα µετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του υφυπουργού Εργασίας, Τ. Πετρόπουλου. Παράλληλα, η σύζυγος του Γιώργου Τσίπρα, Αθανασία Ψαρουδάκη, διορίστηκε µετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υποδοµών, Χρ. Σπίρτζη. Ακολούθησαν και συνεχίζουν να εφαρµόζουν την εν λόγω πρακτική µε θρησκευτική ευλάβεια πολλά µέλη του Υπουργικού Συµβουλίου, βουλευτές και στελέχη του κόµµατος. 

Πηγή:.parapolitika

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.