Έκρηξη» της εγκληματικότητας έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, με πέντε περιστατικά στον νομό Αττικής το τελευταίο 24ωρο


Έκρηξη» της εγκληματικότητας έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, με πέντε  περιστατικά στον νομό Αττικής το τελευταίο 24ωρο να αναδεικνύουν το πρόβλημα της έξαρσης των παραβατικών φαινομένων.

Λίγο μετά τις δώδεκα χθες τα ξημερώματα τρία άτομα πλησίασαν ψησταριά στο Αιγάλεω και αφού πυροβόλησαν τέσσερις φορές την τζαμαρία, μετά μπήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος και γρονθοκόπησαν με σιδερογροθιά έναν θαμώνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το συμβάν συνέβη για προσωπικές διαφορές που αφορούν ερωτική σύντροφο. Στη τζαμαρία του καταστήματος εντοπίστηκαν τέσσερις οπές, με τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση να αναζητούν τους δράστες βασισμένοι στην κατάθεση του θύματος.

Λίγες ώρες αργότερα στις 2:20 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα επίπλων στο Χαλάνδρι, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό του αλλά και στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, διέρρηξαν το κατάστημα από την πίσω μεριά,  τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια αποχώρησαν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης έχει συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στη Γλυφάδα, όπου στις 27 Φεβρουαρίου είχε τοποθετηθεί με παρόμοιο τρόπο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Με την υπόθεση ασχολείται ενδελεχώς το τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι η Τρίτη έκρηξη σε παρόμοιο κατάστημα, καθώς στις αρχές Φεβρουαρίου είχε σημειωθεί έκρηξη σε επιχείρηση στο Μαρούσι.

Αντίστοιχα τα ξημερώματα ένας Αλγερινός δολοφόνησε έναν συμπατριώτη του με μαχαίρι στην Ομόνοια. Ειδικότερα, μετά από διαπληκτισμό ο 48χρονος άνδρας τραυμάτισε θανάσιμα με το αιχμηρό αντικείμενο τον ομοεθνή του. Διερχόμενοι πολίτες, που είδαν το περιστατικό, ενημέρωσαν την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες   η ανθρωποκτονία οφείλεται σε προσωπικές διαφορές, ενώ για το συμβάν σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Στις τέσσερις τα ξημερώματα ομάδα τριών αγνώστων εισέβαλλε σε σπίτι μίας 55χρονης στην Πεύκη και με την απειλή μαχαιριού της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα, προβληματίζοντας τις αστυνομικές αρχές. Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Η άτυχη γυναίκα κάλεσε άμεσα την αστυνομία ενώ παρά τις έρευνες που ακολούθησαν στη γύρω περιοχή, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των δραστών.

Βόλτα Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εσωτερικών…. 


Ανενόχλητα τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλλαν χθες το πρωί λίγο μετά τις 10 στο υπουργείο Εσωτερικών και φώναξαν συνθήματα για τα «βαρέα και ανθυγιεινά» και το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα περίπου 15 ατόμων έκανε…βόλτα στο υπουργείο, ανεβαίνοντας αρκετούς ορόφους χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για υπουργείο, η ΕΛ.ΑΣ. δεν κατάφεραν να προσαγάγει τους αντιεξουσιαστές, που για ακόμη μία φορά αποχώρησαν από το σημείο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.  Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι στα τρικάκια που πέταξαν εντός του υπουργείου αναγράφεται το σύνθημα «Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι, δεν θα γεράσουμε επαίτες».

«Η λίστα των μέτρων που μας οδηγούν βήμα-βήμα στην μετατροπή μας σήμερα σε ολοκληρωμένους δούλους και αύριο σε ζητιάνους, τα εκάστοτε "προαπαιτούμενα" των μνημονίων, έχουν, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν, βάλει στο μάτι και τα "βαρέα ανθυγιεινά". Τον Γενάρη ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, με 70 νέα προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθεί 3η αξιολόγηση. Σε αντίθεση με τους βουλευτές που δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τι ψηφίζουν, αφού άλλωστε τίποτα από όσα ψηφίζουν δεν θίγει τους ίδιους, εμείς διαβάζουμε. Γιατί εμάς μας αφορά. Στο άρθρο 396 του νομοσχεδίου περιγράφεται με ακρίβεια το νέο πετσόκομμα ουσιωδών εργασιακών δικαιωμάτων που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.