Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Διονύσου για την προετοιμασία της χειμερινής περιόδου, συμμετείχε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του  Πεντελικού (ΣΠΑΠ), δια του Προέδρου του και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου.
Ειδικότερα στη συνεδρίαση εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που θα ξεκινήσει όπως κάθε χρόνο την 1η Μαΐου, καθώς και τις ετοιμασίες που έχουν ξεκινήσει, τόσο σε επίπεδο Δήμου, όσο και σε επίπεδο Εθελοντικών Ομάδων. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των άλλων φορέων της Πολιτικής Προστασίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Καλλιόπη Ταουξή-Χριστιανίδη, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Πέππα, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Καλαφατέλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου Παναγιώτης Τσούκας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του Στρατού Ξηράς, καθώς και των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Διονύσου.
Κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος τόνισε:
«Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους στοχεύει πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, αλλά και από πάσης φύσεως καταστροφής που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων πολιτικής προστασίας.  Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο ΣΠΑΠ θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των Δήμων-Μελών του στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων.
Η συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Διονύσου είναι ιδιαίτερα στενή και διαρκής δεδομένου ότι καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του Πεντελικού. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και προετοιμαζόμαστε προκειμένου να είμαστε έτοιμοι και κατά την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά σε λίγες ημέρες.
Ο ΣΠΑΠ συνδράμει το Δήμο Διονύσου με οχήματα που του έχει παραχωρήσει, τα οποία πρέπει να είναι αξιόμαχα εν όψει της αντιπυρικής, έχει τοποθετήσει πυροφυλάκια στο Δήμο Διονύσου, πρόκειται να τοποθετήσει ακόμη ένα και θα συνδράμει στην επάνδρωση της απογευματινής βάρδιας στα πυροφυλάκια Διονυσοβουνίου και Αγίου Πέτρου Διονύσου, ενώ παράλληλα θα διατεθούν και στο Δήμο Διονύσου ομάδες χορτοκοπτών του ΣΠΑΠ που θα βοηθήσουν το Δήμο Διονύσου σε καθαρισμούς ξερών χόρτων.
Το θέμα της στελέχωσης πολιτικής προστασίας, αλλά και της χρηματοδότησης παραμένει και φέτος οξύ, παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις χρηματοδότησης αναμένονται πιο γρήγορα από ότι πέρυσι.  Οι Σύνδεσμοι Δήμων δυστυχώς δεν εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Πυροπροστασία, αλλά παρόλα αυτά το Συντονιστικό των Συνδέσμων Αττικής συνεχίζει τις προσπάθειές του ώστε να ενταχθούν οι Σύνδεσμοι Δήμων στο επόμενο Πρόγραμμα.
Ξεκινάμε από τώρα να είμαστε σε ετοιμότητα, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε.  Μαζί με τους Δήμους-Μέλη μας θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για την προετοιμασία και την περιφρούρηση των δασικών περιοχών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.