Ως αδίστακτοι περιγράφονται από τις Αρχές οι τρεις υπήκοοι Αλγερίας που συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην πλατεία Κάνιγγος, την ώρα που επιχειρούσαν να ληστέψουν έναν ηλικιωμένο άνδρα.
Προηγουμένως -και υπό την απειλή όπλου- είχαν επιχειρήσει να βιάσουν δύο φοιτήτριες στον λόφο του Στρέφη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη μεγαλύτερης σπείρας που συνηθίζει να «χτυπά» στο κέντρο των Αθηνών. Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά: 
Είναι λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής και οι δύο ανυποψίαστες φοιτήτριες κάνουν βόλτα στον λόφο του Στρέφη. Ξαφνικά εμφανίζονται μπροστά τους τρεις μελαμψοί άγνωστοι άνδρες, τις ακινητοποιούν και ένας βγάζει πιστόλι με το οποίο την απειλεί ότι εάν φωνάξει θα την σκοτώσει. Οι συνεργοί του κλέβουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα από τις τσάντες κοριτσιών, ενώ αμέσως μετά επιχειρούν να ασελγήσουν πάνω τους. Οι φοιτήτριες -παρά την απειλή του όπλου- βάζουν τρομαγμένες τις φωνές και οι τρεις Αλγερινοί φεύγουν τρέχοντας, καθώς προσεγγίζει κόσμος το σημείο.
Ειδοποιείται η Άμεση Δράση και στο σημείο φτάνουν αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρουν για κατάθεση τις δύο κοπέλες στο Α.Τ. Εξαρχείων. Εκεί περιγράφουν τους δράστες της επίθεσης και άμεσα κινητοποιούνται οι διαθέσιμες δυνάμεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.
Οι αδίστακτοι κακοποιοί επιλέγουν όχι να κρυφτούν αλλά να «χτυπήσουν» ξανά, αυτή τη φορά έναν ηλικιωμένο άνδρα που κινείται στην πλατεία Κάνιγγος. Τον περικυκλώνουν και επιχειρούν να τον ληστέψουν, όμως στο σημείο βρίσκεται τζιπάκι της ΟΠΚΕ που αναζητούσε τους τρεις Αλγερινούς. Οι αστυνομικοί βλέπουν το περιστατικό και επεμβαίνουν, καταφέρνοντας να συλλάβουν τους δράστες που όχι μόνο δεν παραδίδονται αλλά χτυπούν τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που όμως τους περνούν χειροπέδες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ κατά την προανάκριση έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους και σε τουλάχιστον δύο ακόμη περιπτώσεις ένοπλων ληστειών στο κέντρο της Αθήνας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.