Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», την Τετάρτη 18 Απριλίου, η εκδήλωση απονομής διπλωμάτων του προγράμματος “Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο” το οποίο πραγματοποίησε ο μη κυβερνητικός οργανισμός “50 και άνω Ελλάς” σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και τη χρηματοδότηση της COSMOTE.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Οι νέες τεχνολογίες παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Είναι αναγκαίο για όλους, συνεπώς και για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να εξοικειωθούν με τη χρήση των νέων εργαλείων επικοινωνίας όπως είναι τα tablets, και τα κινητά 4ης  γενιάς και να αποκτήσουν δεξιότητες για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής. Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, όσοι εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε αυτό το πρόγραμμα και φυσικά στους συμπολίτες μας που συμμετείχαν».

Στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Εθελοντισμού Νικόλαος Γκαραβέλλας σημείωσε ότι: “η ψηφιακή επανάσταση την οποία ζούμε σήμερα έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο επικοινωνίας, εργασίας και γενικότερα τον τρόπο που κινούμαστε. Η χρίση των κινητών τηλεφώνων αφής και των τάμπλετς αποτελούν ένα αγαθό για όλες τις ηλικίες. Με γνώμονα αυτή τη διαπίστωση, η ΜΚΟ 50 και άνω ΕΛΛΑΣ με τη βοήθεια της COSMOTE έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες, να είναι δραστήριοι και να μην νοιώθουν παροπλισμένοι. Ο Δήμος και συγκεκριμένα το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν στους συμπολίτες μας ”.

Εκ μέρους της προέδρου της «50και άνω ΕΛΛΑΣ», απηύθυνε χαιρετισμό η Δρ Μυρτώ-Μαρία Ράγγα Διευθύνων  Σύμβουλος και Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος “Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο”, ενώ παρουσίασε τα αποτελέσματα του έργου και επεσήμανε τα οφέλη της εκπαίδευσης για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση ενός tablet προσφορά της Cosmote.  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.