Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης παρευρέθηκε χθες, στην καθιερωμένη εκδήλωση τιμής του Αρχιστράτηγου, Γεωργίου Καραϊσκάκη,  στο μνημείο  του ήρωα της Επανάστασης τους 1821, στο Νέο Φάληρο.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν  ο Σύλλογος των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων και ο Σύλλογος των Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης».

Εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης.
Ο κ. Δαβάκης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά είναι παρών,  τιμά, ευγνωμονεί και ευχαριστεί τους ήρωες και μαζί μ’ αυτούς τον ήρωα αρχιστράτηγο που έχυσαν το αίμα τους  και έδωσαν τη ζωή τους- όπως χαρακτηριστικά είπε - για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να μπορούμε να μιλάμε και να αναπνέουμε.
Ανέφερε ότι  έγινε επιμνημόσυνη δέηση και στον νέο ήρωα των αιθέρων, τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος είναι συμπατριώτης του Καραϊσκάκη και τον οποίο – όπως επεσήμανε  - τιμάμε, ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε.
«Ανανεώνουμε σήμερα την υπόσχεσή μας ότι θα τηρήσουμε τις παρακαταθήκες των ηρώων αυτών μη δίνοντας σπιθαμή γης  ή πέτρας  ελληνικής. Ούτε χαρίζουμε ούτε παραχωρούμε.  Αιωνία  η μνήμη τους», κατέληξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τη ζωή και το έργο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, μίλησε  ο Αντιστράτηγος ε.α., Πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Αηδονοχωριτών Καρδίτσας κ.  Γεώργιος Παπαδόπουλος.

 Τις δέουσες τιμές  στην εκδήλωση απέδωσε  η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με την παρουσίαση  παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος  Γαϊτανάρος και ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.