Στην Έφη Αχτσιόγλου αλλά και την Θεανώ Φωτίου, έφτασε η επιστολή που έχει συνταχθεί από την Γεωργία Γεννιά και υπογράφεται και από τους Γεώργιο Ντζιμάνη και Γιάννη Καραγιάννη, που μιλά για το ζήτημα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια.
Στην επιστολή της, η κ. Γεννιά μιλά για «αντιδράσεις από την πλειοψηφία των πολιτών», εκτιμώντας πως «η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί την τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα».
Παράλληλα, η βουλευτής Πειραιά, κανει λόγο για «πιθανές αντιδράσεις του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου απέναντι σε αυτό το παιδί που μεγαλώνει σε ανάδοχους ομόφυλους γονείς.  Αναλογίζεστε τον πιθανό χλευασμό και τον εκφοβισμό μιας κοινωνίας ανέτοιμης να αποδεχτεί αυτό το θεσμό;».
Η κ. Γεννιά, διαπιστώνει και ανακολουθία από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς «τον Δεκέμβρη του 2015 οπόταν και ψηφίσαμε το νόμο για το «Σύμφωνο Συμβίωσης», ισχυριστήκαμε, ότι δεν τίθεται ζήτημα τεκνοθεσίας».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται στην επιστολή της «Γιατί επιδιώκουμε να πάμε κόντρα στην κοινωνία, ειδικά αυτή τη στιγμή;» και ζητά την τροποποίηση της διάταξης έτσι που να δίνει τη δυνατότητα αναδοχής μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια που θα κριθούν κατάλληλα.