Η απάντηση στο πώς η Ελλάδα θα τερματίσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης συνδέεται με το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους που θέλει, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.
Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν φαίνεται απαραίτητο» για την Ελλάδα να ζητήσει πρόσθετα χρήματα, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
«Οι αγορές παρακολουθούν (την Ελλάδα) πολύ προσεκτικά, αλλά αν (συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις) πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και να επιστρέψει στις αγορές» ανέφερε.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι Θεσμοί που θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πρόοδο της χώρας και μετά την λήξη του προγράμματος μπορεί να επισκέπτονται την Ελλάδα πιο συχνά απ’ όσο συνηθίζεται με άλλες χώρες. 
«Εάν η Ελλάδα επιθυμεί πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους τότε αυτή η επιτήρηση θα ενισχυθεί. Θα είναι μάλλον λίγο πιο σφιχτή και πιο ολοκληρωμένη από αυτή που εφαρμόζουμε σε άλλες χώρες» τόνισε ο επικεφαλής του ESM. 
Άγνωστη παραμένει και η συμμετοχή του ΔΝΤ με τον επικεφαλής του ESM να αναγνωρίζει ότι Ευρώπη και ΔΝΤ «ξεμένουν κάπως από χρόνο». Ο ίδιος τόνισε την σημασία της εμπλοκής του Ταμείου που προσφέρει αξιοπιστία στο πρόγραμμα όχι μόνο για τους Ευρωπαίους αλλά και για τις αγορές. 
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.