Σαράντα λεπτά διήρκεσε, σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, η τετ-α-τετ συνάντηση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρώτη θεματική που τέθηκε επί τάπητος ήταν το σχέδιο μιας μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, με αιχμή του δόρατος την προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι το κόμμα του είναι μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα, με τις αλλαγές που λαμβάνουν ήδη χώρα στην Ε.Ε. 
Επιπρόσθετα, στο τραπέζι έπεσε και το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά από τον κ. Γιούνκερ να προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους χωρίς προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για μια ανειλημμένη υποχρέωση των δανειστών ήδη από το 2012, επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Μάλιστα, όπως θυμίζουν από τη ΝΔ, τότε πρόεδρος του Eurogroupήταν ο κ. Γιουνκέρ. Σε αυτό το πλαίσιο, δε, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στον πρόεδρο της Κομισιόν τη θέση του ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο που εχει καταθέσει η κυβέρνηση, καθώς η ΝΔ έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση, η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων, μέσω και της μείωσης της φορολογίας. 
Τέλος, στη συζήτηση βρέθηκε και το ζήτημα των επικείμενων ευρωεκλογών της 26ηςΜαϊου του 2019, καθώς το ΕΛΚ ετοιμάζεται ήδη για την επικείμενη αναμέτρηση. Γι’ το λόγο αυτό, ο επικεφαλής της καμπάνιας του ΕΛΚ Ντάρα Μέρφι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαΐου και θα συναντήσει και τον κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με γαλάζιες πηγές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.