Σε συγκεκριμένα ειδικά ακροατήρια εστιάζει την προσοχή της η ΝΔ, με το κόμμα να βρίσκεται, άλλωστε, σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συντονιστικό των τομεαρχών του κόμματος την Παρασκευή, πέταξε ουσιαστικά το γάντι στην κυβέρνηση, ζητώντας εκλογές τον Σεπτέμβριο, αν το Μέγαρο Μαξίμου όντως πιστεύει στο αφήγημά του. 
Η ρίψη του γαντιού από τον κ. Μητσοτάκη στον κ. Τσίπρα για το στήσιμο καλπών δεν είναι και πρόβλεψη του χρόνου των εκλογών. Άλλωστε και εντός της συνεδρίασης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν γνωρίζει πότε πρόκειται να γίνουν εκλογές, εκτιμώντας, δε, ότι ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός το έχει αποφασίσει. Πλην όμως, η βασική συλλογιστική πίσω από την πρό(σ)κλησή του στον κ. Τσίπρα είναι ότι, εφόσον πραγματικά πιστεύει στο successstoryπου ξετυλίγει με αιχμή του δόρατος την έξοδο από το πρόγραμμα, τότε δεν έχει παρά να στήσει κάλπες και να αφήσει τον κόσμο να κρίνει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.
Μάλιστα, ζητώντας από την κυβέρνηση να κάνει εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να καταδείξει και το ότι η ΝΔ δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθει από το ενδεχόμενο εκλογών, σε αντίθεση με το Μέγαρο Μαξίμου που βλέπει, σύμφωνα με συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ, το αφήγημά του να σκαλώνει διαρκώς σε διαφορετικές μυλόπετρες. Τούτων δοθέντων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να περιγράψει και τα διλήμματα της επικείμενης εκλογικής μάχης, όποτε αυτή και αν λάβει χώρα. «Πλησιάζει ο καιρός που οι Έλληνες  θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δρόμους που υπάρχουν μπροστά τους: Της προοδευτικής, αναγεννητικής πορείας, ή της τυφλής οπισθοδρόμησης. Της υπευθυνότητας, του ρεαλισμού της σοβαρότητας της ασφάλειας, ή του αμοραλιστικού τυχοδιωκτισμού, του ερασιτεχνισμού και της ανικανότητας. Της αλήθειας και της πράξης ή της δημαγωγίας και της απραξίας. Το δίλημμα, με απλά λόγια, είναι αν αξίζουμε αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια ή αν αξίζουμε καλύτερα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Κάπως έτσι και πέρα από τη συζήτηση στο συντονιστικό των τομεαρχών, η ΝΔ εστιάζει και σε κρίσιμα επιμέρους ακροατήρια που είναι, κατά την εκτίμηση της οδού Πειραιώς, κομβικά στο δρόμο προς τις κάλπες. Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης εστιάζει την προσοχή του χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, εκεί που η ΝΔ δεν ευνοείται αυτομάτως. Την προηγούμενη εβδομάδα μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση με εργαζομένους σε λαϊκές αγορές στο Περιστέρι, ενώ την Τετάρτη θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχια, ζητήματα που βάζει πολλάκις στην ατζέντα των δημοσίων παρεμβάσεών του ο κ. Μητσοτάκης.
Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται να μιλήσει το απόγευμα της Πέμπτης σε εκδήλωση που διοργανώνεται με τη συμμετοχή πολλών δημοσίων υπαλλήλων, όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς θεματικούς άξονες της πρότασης της ΝΔ για το δημόσιο, με κυρίαρχη την έννοια της αξιολόγησης, αλλά και της αξιοκρατίας, επιμένοντας αφενός ότι δεν θα υπάρχουν απολύσεις παρά μόνο κινητικότητα, αφετέρου ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που επενδύουν στη δουλειά τους θα ανταμείβονται. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και στην πλήρη εφαρμογή των αρχών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Δημόσιο. 
Τέλος, σημαντική ήταν για την οδό Πειραιώς και η περιοδεία γαλάζιων στελεχών (Μαρία Σπυράκη, Κώστας Σκρέκας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης και Χρήστος Μπουκώρος) στη Δυτική Μακεδονία, με αιχμή του δόρατος το ζήτημα της ΔΕΗ, αλλά και το ευρύτερο ενεργειακό σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.