Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Κηφισιάς για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει και εφέτος την 1η Μαΐου, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του  Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου και υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Εκάλης και Πολιτικής Προστασίας, αλλά και Μέλους της ΕΕ του Σ.Π.Α.Π. Δημήτρη Λιανού.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επερχόμενη αντιπυρική περίοδο και στις κρίσιμες παραμέτρους που θα πρέπει να προσεχθούν προκειμένου οι προσπάθειες των συμμετεχόντων σε αυτήν να στεφθούν από επιτυχία.
Συγκεκριμένα, τονίστηκε η ανάγκη για έγκαιρη επικαιροποίηση των σημείων αποκοπής της κυκλοφορίας της ημέρες που το επίπεδο του συναγερμού θα είναι τέσσερα ή πέντε καθώς και των ευπαθών σημείων που πρέπει να επιτηρούνται, επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης των κατοίκων σε θέματα πρόληψης των πυρκαγιών, ενώ έγινε αναφορά στην πολύ μεγάλη χρησιμότητα των εθελοντικών ομάδων σε όλες τις εκφάνσεις του έργου της Πολιτικής Προστασίας.
O Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και Μέλος της ΕΕ του Σ.Π.Α.Π. Δημήτρης Λιανός, επικεντρώθηκε στην έλλειψη πόρων αλλά και συντονισμού που παρατηρήθηκε στην περυσινή αντιπυρική περίοδο και κατέληξε λέγοντας ότι η δασοπυρόσβεση είναι κάτι το οποίο για να επιτύχει πρέπει να χαρακτηρίζεται από αλληλοκατανόηση, συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων της Πολιτείας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, της Τροχαίας, καθώς και εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων του Δήμου Κηφισιάς.
Στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Με την έναρξη της  νέας αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει η Πολιτεία να έχει μεριμνήσει ώστε να λυθούν τα προβλήματα που απομένουν και που η εμπειρία δείχνει ότι χρονίζουν, όπως για παράδειγμα αυτό της χρηματοδότησης δράσεων Πολιτικής Προστασίας. Και εφέτος παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, είμαστε μία εβδομάδα πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, χωρίς να έχει εκδοθεί ούτε η κατανομή των χρημάτων, πόσο μάλλον η εκταμίευσή τους, ακόμη και παρά τις έγκαιρες σχετικές ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Θέλω να ελπίζω ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα, ώστε και οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι να προχωρήσουν απρόσκοπτα στην κατάλληλη προετοιμασία τους.
Ο Σύνδεσμος μας έχει και φέτος εκπονήσει πρόγραμμα χορτοκοπών σε σημεία που θα ορίσουν οι 12 Δήμοι Μέλη του, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να τους συνδράμει στην καλύτερη προετοιμασία τους.
Παράλληλα θα είμαστε σε συνεχή επαφή κατά της διάρκεια της αντιπυρικής για το οποιοδήποτε συμβάν προκύψει σε κάθε ένα από τους Δήμους Μέλη μας, αλλά και ευρύτερα στην Αττική εάν και εφόσον αυτό μας ζητηθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα, στην κοινή προσπάθεια όλων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού έγκαιρα και αποτελεσματικά ότι δυσάρεστο και απευκταίο προκύψει».



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.