Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) συμμετείχε σε καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πεντέλης στο πλαίσιο των δράσεων της εθελοντικής εκστρατείας «Let’s do it Greece» στο Πευκοδάσος Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια και στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου.

Στον καθαρισμό συμμετείχε Ομάδα του ΣΠΑΠ, η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο και εθελοντές του Συνδέσμου, ήταν εξοπλισμένη με οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό και συμμετείχε ενεργά στην αποψίλωση και τον καθαρισμό ξερών χόρτων στο όμορφο Άλσος της πόλης των Μελισσίων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικές τις δράσεις καθαρισμού εφέτος.  Και αυτό διότι οι καιρικές συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας ευνοούν την εκδήλωση δυσάρεστων φαινομένων.  Βεβαίως πέρα από τον κίνδυνο, σημαντική είναι και η καλαισθησία αυτού του όμορφου Άλσους.

Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε παρόντες με ομάδα εργαζομένων του ΣΠΑΠ για να συνδράμουμε το Δήμο Πεντέλης, έναν από τους σημαντικούς Δήμους Μέλη μας και στον σημερινό καθαρισμό, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας για την προστασία των περιαστικών περιοχών, με καθαρισμούς και αποψιλώσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους Μέλη μας.

Με αυτόν τον τρόπο, θεωρούμε ότι βοηθάμε σε μεγάλο βαθμό στην καλύτερη πρόληψη δυσάρεστων φαινομένων, αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος  των Δήμων του Πεντελικού».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.