Με τη διαπίστωση ότι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή από το καλοκαίρι και μετά, στη ΝΔ βρίσκονται σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας. Υπό αυτό το πρίσμα, στρατηγική επιλογή της ηγετικής ομάδας της οδού Πειραιώς είναι να επιμένει στα βασικά μηνύματα που εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «με απλό και κατανοητό τρόπο», όπως είπε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, αλλά και με κωδικοποίηση των μηνυμάτων ως προς επί μέρους ομάδες.
Κάπως έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστηματοποιεί τις επαφές του, αλλά και τις παρεμβάσεις του σε διαφορετικά ακροατήρια, χωρίς να κάνει απλά και μόνο περιοδείες που, ούτως ή άλλως, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία την Κυριακή που πέρασε να επισκεφθεί με αρκετή χαλαρότητα τη Νεάπολη Λακωνίας, περιοχή, στην οποία δεν είχε προλάβει να βρεθεί κατά την πρόσφατη περιοδεία του στον νομό, εκπληρώνοντας έτσι τη δέσμευση που είχε δώσει στους κατοίκους.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την «κοινωνική ατζέντα» της ΝΔ, απευθύνοντας χαιρετισμό σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα τη μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με τη συμμετοχή έμπειρων ακαδημαϊκών, οι οποίοι θα κάνουν και τις επιμέρους αναλύσεις. Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός, ο κ. Μητσοτάκης είχε σπεύσει να δώσει μήνυμα εναντίον των κοινωνικών διακρίσεων, συμμετέχοντας σε φιλικό ματς ποδοσφαίρου που έδωσε η ομάδα της ΝΔ με ομάδα Ρομά. 
Συν τοις άλλοις, ο κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή εκδήλωση αναμένεται να επιμείνει σε όρους που είναι σημαντικοί για τον πολιτικό του λόγο, αλλά και το πολιτικό του σχέδιο. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να τονίσει εκ νέου τη σημασία του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ, ακόμα, θα επιμείνει και στο σχέδιό του για την καταπολέμηση της ανεργίας. Πρακτικά, αυτό κωδικοποιείται στην επανεκκίνησης της οικονομίας και την παροχή κινήτρων για επενδύσεις, μεταξύ άλλων, ώστε να δημιουργηθούν αρκετές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιμείνει ότι η επιδοματική πολιτική, την οποία κατά βάση η κυβέρνηση ακολουθεί, δεν δίνεται μόνιμη λύση στα προβλήματα των αποδεκτών των επιδομάτων, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση τα εργαλειοποιεί για πολιτικούς λόγους. Συνεπώς, εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέος πλούτος στη χώρα, όχι να αναδιανέμεται η φτώχεια. 
Επιπρόσθετα, στη λογική των στοχευμένων μηνυμάτων, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται την Πέμπτη να επεξηγήσει τις βασικές πτυχές του σχεδίου του για το δημόσιο, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, σε μια επίσκεψη που στη ΝΔ θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική, ενώ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ότι η ενίσχυση της εκλογικής δύναμης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρειο Ελλάδα ευρύτερα θα είναι και ένα από τα κλειδιά για την ευκταία αυτοδυναμία στις εκλογές.