Αποτέλεσμα εικόνας για «Φουντώνει» η κόντρα για τις κάλπες: «Εδώ και τώρα» ζητούν εκλογές ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όταν η συζήτηση έρχεται στην ημερομηνία των εκλογών, με τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής να πιέζουν για κάλπες «εδώ και τώρα». 
Ούτε… μέρα, όμως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να χαρίσει ο Αλέξης Τσίπρας, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για διπλές κάλπες τον Οκτώβριο του 2019. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γωργιάδης, χαρακτηρίζει «καταστροφική» την πρόθεση της κυβέρνησης για διπλές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019. 
«Δεν θυμάμαι, ποτέ στο παρελθόν, να είχαμε εθνικές και δημοτικές εκλογές την ίδια μέρα» αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Οκτώβριο του επόμενου έτους. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι η Ν.Δ. «έχει τόσους πολλούς ψηφοφόρους και άξια στελέχη που μπορεί να κάνει ταυτόχρονα εθνικές, δημοτικές, περιφερειακές και συνδικαλιστικές εκλογές».
Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, διαμηνύει ότι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών «εξελίσσεται σε κωμωδία με ευθύνη της αντιπολίτευσης». «Αυτό που προφανώς φοβούνται είναι ότι, βγάζοντας η κυβέρνηση τη χώρα από τα μνημόνια, έχει αρκετό χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι έκανε τις σωστές επιλογές και ότι έχει βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο και ήδη υλοποιεί. Όσο περνά ο καιρός αυτό γίνεται ολοένα και πιο καθαρό στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που και βλέπει και συγκρίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι  πρωθυπουργός «έχει πια τελειώσει πολιτικά». «Ο κ. Τσίπρας έχει κουραστεί και έχει κουράσει ο ίδιος, έχει τελειώσει πια πολιτικά κι έχει κάνει ήδη αρκετή ζημιά στη χώρα, για να μένει κι άλλο» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας άμεσα εκλογές. 
Εκλογές τώρα ζητά και το Κίνημα της Αλλαγής, με τη Φώφη Γεννηματά να εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, που όπως είπε έχει γκρεμίσει τις γέφυρες συνεννόησης και δεν ενημερώνει τα κόμματα για το κυβερνητικό μεταμνημονιακό σχέδιο, και διατύπωσε δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες το αίτημά της για άμεση προσφυγή στις κάλπες. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.