Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος
Ερώτηση για τη συμμετοχή καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας, απευθύνουν στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση αφορά τον Εθνοφύλακα και πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Δράμα, Παναγιώτη Μπαντεμή, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών ως επικεφαλής στην επίθεση σε βάρος δυο γυναικών από την Βόρεια Ήπειρο, στο Μεταξουργείο το 2011. Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε και το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών. Οι δυο εκ των τριών κατάφεραν να εξασφαλίσουν αναστολή της ποινής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Έκτοτε οι δύο κατηγορούμενοι ζητούν αλλεπάλληλες αναβολές και τις πετυχαίνουν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτούν τον υπουργό Άμυνας, αν ο συγκεκριμένος παραμένει -αν και καταδικασμένος πρωτόδικα- μέλος του Τάγματος Εθνοφυλακής, ενώ στο κείμενο της ερώτησης γίνεται λόγο και για παλιότερη φωτογραφία του υπουργού με τον πρώην πυρηνάρχη που είχε δημοσιευτεί σε blog.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτούν:

1 ) Αληθεύει ότι ο Παναγιώτης Μπαντέμης μετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας;

2) Αν αληθεύει, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό εφόσον έχει πρωτόδικη καταδίκη;

3) Ποιοι άλλοι μετέχουν στο ΤΕ Δράμας;

4) Έγινε και, αν ναι, πότε η άσκηση «Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2018»;

5) Υπάρχει συγκρότηση εθελοντικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής;

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Καραγιαννίδης Χρήστος, Βράντζα Παναγιώτα, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θεωνάς Ιωάννης, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα), Καρακώστα Εύη, Κυρίτσης Γεώργιος, Μανιός Νικόλαος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Μπαλαούρας Μάκης, Πάλλης Γεώργιος, Σταματάκη Ελένη, Ψυχογιός Γεώργιος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.