Αποτέλεσμα εικόνας για Telegraph: Τελειώνει η οικονομική τραγωδία στην Ελλάδα

Γλιτώνει από την οικονομική τραγωδία η Ελλάδα αναφέρει σε δημοσίευμά της την Κυριακή η βρετανική εφημερίδα Telegraph, αναφερόμενη στα εύσημα ξένων αξιωματούχων προς τη χώρα. 
«Πριν από τρία χρόνια ο Τσίπρας διενήργησε με πείσμα ένα δημοψήφισμα, για να απορρίψει το πακέτο μεταρρυθμίσεων, που χάραξαν τα βόρεια κράτη της Ένωσης, τα οποία και ανελάμβαναν πολιτικό ρίσκο για να χρηματοδοτήσουν τη χρεοκοπημένη χώρα» η εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι το «Όχι» επικράτησε με 61%.
«Μία εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, ο πρωθυπουργός υπέγραψε ούτως ή άλλως τη συμφωνία» προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι η θέση τόσο του ίδιου όσο και της χώρας ήταν εν αμφιβόλω. 
Η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 2% φέτος και 2,3% την επόμενη χρονιά, αναφέρει, με τους οικονομολόγους ανά την Ευρώπη να έχουν εντυπωσιαστεί. «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τα σύννεφα αρχίζουν να φεύγουν από την Αθήνα» σχολιάζει  ο Σουέτα Σιν της TS Lombard. «Αν και από εξαιρετικά χαμηλό σημείο εκκίνησης, η κατάσταση αρχίζει να ανακάμπτει» συμπληρώνει. 
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σημειώνοντας πως οι μετοχές της Eurobank έχουν ενισχυθεί 38% το τελευταίο εξάμηνο, της Πειραιώς περίπου 37% και της Alpha Bank 20%, καθώς οι τράπεζες αρχίζουν να απαλλάσσονται από τα κόκκινα δάνεια και να εξυγιαίνουν τους ισολογισμούς τους. 
Η σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών δεν περνά απαρατήρητη από τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές, με τις  αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται πτωτικά, καταλήγει το δημοσίευμα. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.