Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός των νεκρών στην Ινδονησία μετά από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τη νήσο Σουλαουέσι την Παρασκευή.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί 1.407 ανθρώπων. Θεωρείται βέβαιο πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα ερείπια.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα ανοιχτά του κεντρικού νησιού Σουλαουέσι και τα 7,5 Ρίχτερ είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθεί τσουνάμι το οποίο κατέληξε στην παραλιακή πόλη Παλού, όπου έχουν εντοπιστεί και οι περισσότεροι νεκροί.

Η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση δεν έχει επανέλθει στο Σουλαουέσι ενώ οι προμήθειες που φθάνουν με μεγάλη δυσκολία δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.



Ήδη γίνεται πλιάτσικο σε καταστήματα και η αστυνομία ξεκίνησε εντατικές περιπολίες. Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία έριξε προειδοποιητικές βολές και πέταξε δακρυγόνα το πρωί της Τετάρτης την ώρα που κάποιοι κάτοικοι επιχείρησαν να κλέψουν προμήθειες από κατάστημα.

Οι αστυνομικοί αρχικά υιοθέτησαν μια επιεικέστερη προσέγγιση προς τους επιζώντες που προσπαθούσαν να βρουν βασικά αγαθά, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας Άρι Ντόκο Σουκμάντο, αλλά ορισμένοι άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή έκλεψαν υπολογιστές και μετρητά.
«Τη δεύτερη μέρα η τροφοδοσία ξεκίνησε να καταφτάνει, οπότε τώρα εφαρμόζουμε τον νόμο», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να πραγματοποιήσει τη δεύτερη επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.