Με επισημότητα και λαμπρότητα, απονέμοντας τις τιμές που αρμόζουν στους ήρωες του έπους του ‘40, ο Δήμος Διονύσου γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρόντος του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων καθώς και πλήθους πολιτών.
Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με σημαιοστολισμό, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση.
Στον Άγιο Στέφανο, ανήμερα της εορτής, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου, χοροστατούντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρυσοβαλάντη και συνεχίστηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων από τον Δήμαρχο, μαθητές και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Δ. Ζαμάνη και τη μαθητική παρέλαση με τελετάρχη τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου κ. Μ. Κασαπάκη.

Την ύψιστη σημασία που έχουν τα κατορθώματα των Ηρώων του ‘40, τα ιδανικά και η πίστη τους στη ελευθερία και την πατρίδα, για όλους εμάς σήμερα, υπογράμμισε ο κος Ζαμάνης στην ομιλία του για την εθνική επέτειο. «Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί για όλον τον Ελληνισμό ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσους όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού. Στο αποφασιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού απέναντι στον πανίσχυρο στρατιωτικά επίδοξο κατακτητή της χώρας µας, αποτυπώνεται η ακλόνητη πίστη ενός λαού να τιμήσει την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων του. Τιμώντας με το μεγαλείο που της αξίζει την εθνική επέτειο στον δήμο Διονύσου, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα και ότι έχουμε τη δύναμη και τη βούληση αντλώντας διδάγματα από την ιστορία μας να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά».
Ο εορτασμός της εθνικής επετείου ολοκληρώθηκε με την παράθεση δεξίωσης, μετά την παρέλαση, στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου όπου μέλη της «Εμμέλειας» του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Στεφάνου χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.